Månadens översikt dec

Det handlar om dig
 
A Frozen Heart av Elizabeth Rudnick - Frozen i bokformat. Trevlig läsning. Läs recention här. 4 sjärnor.
Hjärta av jazz av Sara Lövestam - Jätte fin bok om musik, andra värds kriget, mobbning och demens. Recention här. 5 sjärnor.
The Demigod Files av Rick Riordan - Alltid trevligt att läsa lite mer om Percy och Annabeth. Utspelar sig innan Kampen om Labyrinten och innerhåller korta historier och lite intevjuer med karaktärerna ur boken. 4 sjärnor.
Det handlar om dig av Sandra Beijer - Jätte fin bok om kärlek. Språket är att dö för. Recention här. 4.3 sjärnor.
The Sky is Everywhere av Jandy Nelson - Sorlig och vacker bok om kärlek, döden och systerskap. Recention här. 5 sjärnor.
Kajsa Kavat hjälper mormor av Astrid Lindgren - Gullig julsaga med fina bilder. 4.5 sjärnor
Landline av Rainbow Rowell - Fin bok om kärlek. Älskar Rowells språk och konversationer. Kände inte så mycket för karaktärerna. Recention här. 3.6 sjärnor.
Harry Potter and the Philosopher's Stone av Jk Rowling - Så mycket nostalgi när man läser denna boken. Man kommer på igen varför man älskar alla karaktärerna så mycket. Hagrid är ju den sötaste! 5 sjärnor.
Djupa ro av Lisa Bjärbo - En bok om döden, vänskap och att veta vem man är. Tyckte den var bra men den var inte exakt perfekt matching för mig. Uppfriskande med en unik bok. Recention här. 3.5 sjärnor.
The Wrath and the Dawn av Renee Ahdieh - Grymt bra och hjärte krossande kärlekshistoria. Rekomenderat. 5 sjärnor. Recention här.
 I´ll give you the sun av Jandy Nelson - Bra bok. Inte riktigt lika bra som The Sky is Everywhere av samma författare. Unik bok och komplicerad och välarbetad historia. Fasnade inte riktigt för några av karaktärerna. 3.8 sjärnor. Recention här.
 
Böcker på Svenska: 3 böcker och 1 bildebok (Kajsa Kavat)
Böcker på Engelska: 6 böcker och 1 Novell samling (The dimigod files)
Nästa Månad: Jag vill läsa Astrid Lindgrens krigsdagböcker, Cinder av Marissa Meyer och The Battel of the Labyrint av Rick Riordan. Sen vill jag också läsa Jane Eyre. 

Mål inför 2016

bildkälla: http://womenreading.tumblr.com/post/1308718367
 
2016 kommer bli ett underbart läsår, hoppas jag. Jag har några bok relaterade mål som jag vill uppå under året. En del bok bloggare har som mål att läsa hundra böcker på ett år, men jag vill inte känna mig pressad. Jag försöker har rimliga mål som jag ändå får kämpa lite för att uppnå. Jag vill inte känna någon presentaions ångest inför läsning. Så om jag inte uppnår alla målen är det helt okej. Känn ingen press framtida Anna. Eller ni andra som sätter läs-mål (eller övriga nyårslöften), försök att inte pressa er själva för hårt. Läsning (och annat) ska vara roligt och inget man måste tvinga sig själv att göra. Men dessa är mina mål:
 • Läsa 52 böcker
 • Läsa om hela Harry Potter serien på engelska
 • Läsa minst 3 st klassiker 
 • Få in någon slags träningsrutin (promenader, yoga?)
 • Skriva nått, vad som hälst igentligen, dåliga grejer ok
 • Ha underbart kul
 • Försöka köpa ekologiska/second hand kläder 
Böker jag vill läsa:
 • Outlander av Diana Gabaldon. Ska helst läsas på sommaren.
 • Tordyvlen flyger i skymningen av Maria Gripe. Läses helst på sommare.
 • A Darker Shade of Magic och A Gathering of Shadows av  V.E. Schwab. Ska helst läsas när jag är på väg/är på/påväg hem efter min Englands resa. 
 • Läsa så många böcker så möjligt av min TBR lista på goodreads.

Djupa Ro av Lisa Bjärbo

 
"Jonathan är död."
Luddes röst bröts.
"Dom hittade honom igår. Vi måste åka hem."

Jag vet inte om det går att vänja sig. Om det blir lättare för varje gång man tänker på det. Det verkar inte så. I över en vecka har jag spelat upp den där scenen i mitt huvud nu, och tänkt på den röda Adidasjackan i lågorna. Ändå är det som att få en smäll på käften varje gång. 

Jonathan är död.
Dom hittade honom igår.
Vi måste åka hem.
Det blir aldrig normalt.
 
Djupa Ro av Lisa Bjärbo är den senaste boken jag har läst ut. Den handlar om ett kompisgäng i Ingelstad, där dom helt plötsligt blir fyra istället för fem. Dom återstående i gänget åket alla hem ifrån olika håll för att gå på Jonathans begravningen. David och Ludde har varit i Norge och rensat fisk, Paula puggar i Uppsala och Tove har varit i Asien. Dom har inte setts sedan dom tagit studenten, men nu behöver dom varandra mer än någonsin. 
 
Boken var bra. Ganska lättläst, ungefär 300 sidor och med okomlicerat fångande språk. Den får 3.5 sjärnor av mig. Djupa Ro är en speciel bok. Den handar om vänskap, döden, kärlek och att hitta sig själv. Jag hade lite svårt för huvudkaraktären David, för han är precis en sådan kille så är sådär lagom. Den Snälla Killen. Men Lisa Bjärbo skrev han bra, det är intressant att läsa ur Davids perspektiv trots att jag kanske inte skulle bivit kompis med honom själv. Det jag gillade mest med denna boken var någ det att den var så annulunda mot andra böcker jag har läst den senaste tiden. Den romantiserade inget och var bitterljuv. Boken gav min läsning en uppskattad variation och gav mig lite att tänka på.

Böcker som kommer ut 2016

214144392101815418743370
 
Truthwitch av Susan Dennard - Denna boken handlar om två stycken bästa vänner, som båda har ovanliga magiska krafter, till och med i den magiska värden dom lever i. Safiya och Iseult vill inget mer än att bara vara fria, men ett krig rullar in över kungariket och dom måste välja sida. Denna boken låter så grym. Kommer ut den 5 januari, inte så långt borta alltså.
 
Bookishly ever after av Isabel Bandeira - Såhär är dom första meningarna på goodreads som beskriver boken: In a perfect world, sixteen-year-old Phoebe Martins’ life would be a book. Preferably a YA novel with magic and a hot paranormal love interest. Unfortunately, her life probably wouldn’t even qualify for a quiet contemporary. But when Phoebe finds out that Dev, the hottest guy in the clarinet section, might actually have a crush on her, she turns to her favorite books for advice. Låter som en riktigt mysig ungdomsbok med hög igenkännings faktor. Kommer ut den 12 januari.
 
Frontlines av Michael Grant - Vad skulle hända i WWII om kvinnor fick bli soldater? Denna boken svarar på det. Man får följa tre tjejer med olika andledningar till varför dom kämpar för sitt land i kriget. Rio slåss för att hedra sin syster, Frangie behöver pengar till sin familj och Rainy vill döda tyskar. Jag är lite svag för andra WWII romaner, eftersom en är en sådan brutal sanning som uppenbarar sig när man läser sådanna böcker. Man får följa tre kick ass kvinliga karaktärer så varför skulle inte jag gilla denna? Den kommer ut den 26 januari.
 
215183442193693723299513
 
Unhooked Lisa Maxwell - Detta är en ny aspekt på Peter Pan, och med ett Landet Ingenstans som vi aldrig har sett innan. I Landet Ingenstans försvinner meningen med gott och ont och minnerna man har börjar glida ur ens händer. Gwen måste välja mellan en charmig hjälte som alltid säger dom rätta sakerna eller en ung pirat som lovar att skydda henne. Låter som en väldigt spännande och intresant bok, kommer ut 2 februari.
 
Blackhearts av Nicole Castroman - En historisk kärlkshistoria om Teach och den kvinliga pigan Anne. Den utspelar sig innan Teach blev piraten Blackbeard. Karaktärerna verkar ha fått insperation från historiska personer. Verkar riktigt bra. Kommer ut den 9 februari.
 
The shadow queen - Med en tvist på Snövit och lovord om en epic fantasy novell var denna boken tvungen att hamna på denna listan. Lorelai måste stoppa den onda drottningen som nu härskar över hennes land. Och för att göra det måste hon bli den främsta besvärjaren någonsin. Men Kol, en snygg prins som också kan förvandlas till en drake distraherar henne. Men det är bara det att Kol har lovat Drottning Irina att ge henne Lorelais hjärta, men hon visar sig inte vara som han trodde. Kommer ut 16 februari. 
 
23272028The Hidden Oracle (The Trials of Apollo, #1)23308084
 
A study in Charlotte av  Brittany Cavallaro - Nyfatning på Sherlock Holmes och Watson. Handlar om Charlotte Holmes och Jamie Watson, som båda härstammar ifrån sina namngivare. När en student dör under mystiska omständigheter vaknar deras gener till liv och dom måste hitta mördare. Framsidan är så vacker och denna boken kommer ut första mars.
 
The Hidden Oracle av Rick Riordan- Jag har redan ett helt inlägg där jag fangirlar över denna boken här, så jag ska hålla detta kortfattat. Guden Apollo har blivit en vanlig dödlig och är nu fast på jorden sedan Zeus straffade honom. Många fiender är efter honom och han går till det ända stället där han kan få hjälp, Camp Half Blod. Men alla är inte så glada att se honom.... OMG JAG SÅ MYCKET LÄNGTAR! DEN KOMMER UT TREDJE MAJ 
 
The rose and the Dagger av Renee Ahdien - Fortsättningen på The Wrath and the Dawn. Böckerna är en ny fattning av den klassika historien Tusen och en natt. Älskade första boken. The rose and the Dagger kommer också ut tredje maj.
 
250637812506464826874946
 
Summer days and Summer Nights - 12 kärleks historier som utspelar sig på sommarn, alla av olika författare. Bla. Veronica Roth, Stephanie Perkins och Cassandra Clare. Låter helt fantastisk. Kommer ut den 14 juni. Kommer bli perfekt att läsa i hängmattan i sommar.
 
The Reader av Traci Chee - När Sefias pappa blev mördad var hon och hennes faster tvungna att fly in i skogen. Där lär sig Sefia att jaga, själa och överleva. Men när hennes faster försvinner, ser hon ett samband mellan hennes två släcktingars plötsliga försvinande ur hennes liv, en bok. I värden Sefia lever i är böcker på riktigt magiska och inte kända i samhället. Hon bestämmer sig för att hämnas sin pappas död och leta rätt på sin faster. Alltså hur coolt? Kommer ut 13 September.
 
The hammer of Thor av Rick Riordan - Andra boken i Magnus Chase serien om nordiska gudar. Här här jag skrivit en recension om den första boken. Älskar somsagt Ricks böcker och är väldigt väldigt taggad på denna. Tyvärr har denna inget riktigt omslag ännu, men det kommer väll. Den kommer ut 4 oktober.
 
Detta är dom böckerna som jag tycker verka bra inför 2016. Vet inte om jag kommer köpa alla eftersom, ehh pengar. Såklart är inte detta alla "bra" böcker som kommer ut 2016. Jag kan inte få med alla böcker jag tycker verkar intressanta på en sådanhär lista, men detta är iallefall en liten samanfattning. Känns det inte som om det kommer ut många böcker nu som är en retelling av sagor? Det känns väldigt poppis nu. Men det gillar jag ju. Om du har några tips på böcker ni ser fram imot ska komma ut får du gärna tipsa mig. Särskilt om det är svenska böcker som kommer ut, har inte så många sådanna på denna listan som du märker :). 

Landline av Rainbow Rowell

 
“How'd you know he was the one?"
"I didn't know. I don't think either of us knew."
Heather rolled her eyes. "Neal knew — he proposed to you."
"It's not like that," Georgie said. "You'll see. It's more like you meet someone, and you fall in love, and you hope that that person is the one — and then at some point, you have to put down your chips. You just have to make a commitment and hope that you're right.” 
 
Jag har läst ännu en bok av Rainbow Rowell. Den var bra. Mysig. Jag grät. Språket var fantastiskt som i alla Rainbow Rowells böcker. Men denna klickade inte riktigt hundra med mig. Jag kännde inte så mycket inför karaktärna. Min favorit var Heather, huvudpersonens 19 åriga syster. Och det kanske säger en hel del. Men detta är ingen ungdoms bok utan främts riktad mot vuxna, så det är därför jag inte känner igen mig så mycket i karaktärerna. Boken utspelar sig några dagar innan jul så den får en verkligen att komma in i julstämning. Rekomenderar främst till 18+ men kan nog även uppskattas av yngre, jag gillade den men inte så mycet mer. Så här står det på baksidan av "Komma fram", så som boken alltså heter på svenska.
 
Georgie bor i Los Angeles och är manusförfattare till en komediserie. När hon dagarna före jul får sitt livs jobbchans, tvingas hon ställa in familjens julfirande hos svärföraldrarna. Hennes man Neal blir inte bara besviken, utan tar med sig barnen och åker ändå. Och vägrar sedan att svara på mobilen. Men när Georgie en kväll provar att ringa till Neals föraldrahem fraån telefonen i sitt gamla flickrum, svarar han plötsligt. Fast det är inte den vanliga Neal. Utan Neal från 20 år sedan. Antingen har Georgie tappat förståndet eller ... så pratar hon i en magisk telefon. Oavsett vilket ser hon sin chans att ställa allt tillrätta. 
 
 

Hermione time tunrner

 
bild ifrån: https://www.flickr.com/photos/inmost_light/4146922475. Jag kan förnärvarande inte ta egna bilder eftrsom jag glömde min kamera hoss mamma, och nu är jag hoss pappa. Kommer uppdatra bilden i detta inlägget så fort som möjligt. 
 
För några dagar sedan kom en julklapp till mig på posten. Nämligen en Hermione time turner. Jag skrev ett inlägg för någon vecka sedan med vad jag önskade mig i julklapp och en av dom sakrna var en Time turner. Anna ifrån bloggen Sagan om Sagorna komenterade det och frågade om jag ville ha hennes eftersom hon inte använde den. Alltså hur snällt? Anna driver också en jätte bra bok blogg (med grymt namn) där hon skriver om mest om ungdomsböcker. Tycker ni ska komma in den. Just nu går jag runt med halsbandet på mig hela tiden och låsas att jag är Hermione. Tack så super duper mycket Anna!
 

Mini book haul

 
 
 
För någon vecka sedan så beställde jag domma böckerna från Adlibris. Det var extra pris så Torsdagsbarn kostade bara nio kronor (!) så jag köpte två stycken. Tänkte att man kan ge bort i julklapp eller present. Köpte också "Jag behöver dig mer än vad jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket" efter bok rekomendation från Sandra på bloggen niotillfem. Hon, Flora och Linn hade ett bokprat på just den boken (länk till bokpratet här). Den är en kort bok på knapt hundra sidor om kärlek. Sedan så köpte jag också Jag är Malala. Har ju pratat om att jag älskar Malala innan och känner att det är dags för mig att läsa hennes bok. Tror jag ska läsa den i jul. Är så taggad på att bara sitta inne och läsa på julovet. 
 
"Jag behöver dig mer än vad jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket" av Gunnar Ardelius - 44 kronor på Adlibris. Handlar om ung kärlek. 
 
"Jag är Malala" av Malala Yousafzai och Christina Lamb - 48 kronor på Ablibris. Handlar om Malalas resa och hur hon kom att bli den hon är. Är väldigt taggad på att läsa denna.
 
"Torsdagsbarn" av Sonya Hartnett - Kostar 9 kronor just nu på Adlibris. Utspelar sig på 30 talet i Australien om en familj. Är märkt som ungdoms bok. 
 

Läser just nu: Landline

 
 
Just nu läser jag Rainbow Rowells bok Landline. Den är väldigt mysig än sålänge även om jag inte gillar den lika mycket som hennes andra böcker. Till denna boken dricker jag te och äter julgodis. 

Winter tag

Do you have a favorite Winter read?
Förutom Harry Potter så gillar jag "Kajsa Kavat hjälper mormor" av Astrid Lindgren. Gillar allmänt barn böcker med jul och vinter teama. Tycker också Häxan och lejonet av C.S Lewis är vinter-aktig. 
 
Best winter movie?
Harry Potter filmerna såklart. Men också Frozen. den älskar jag och Love Actually är ju en klassiker.

Find a book with blue on the cover!
 
Tips for "christmas mood"?
Läs berättelser om julen. Drick varm choklad med vispgrädde. Planara och köp julklappar. Fixa fint i ditt rum.

Pick one fictional place that would be perfect for a Winter vacation!
Hogwarts åter igen. Men tror att Camp Half blood hade varit riktigt mysigt också. Paris på 20 talet låter också ganska bra.

Name some books on your wishlist this year!


Favorite Holiday treat?
Knäck, varm choklad, kakor och te. 
 
Are you doing annything fun this christmas/winter? 
Ja, ska fira ju hemma. Sedan ska jag läsa så sjukt mycket och titta på film. Sen så ska jag försöka vara med lite kompisar också. Vila upp mig inför min sista termin i nian. 
 
Jag har tagit lite frågor från liknande tagar och hittat på några frågor själv. Men massor md liknande tagar flyter runt på internett. Googla så hittar du nått liknande. 
Taggar jag har gjort innan: 
 
 

the sky is everywhere av jandy nelson

 
“Each time someone dies, a library burns.” 
 
Serie/Standalone/Genre: Standalone, ungdomsroman
Handling: Seventeen-year-old Lennie Walker, bookworm and band geek, plays second clarinet and spends her time tucked safely and happily in the shadow of her fiery older sister, Bailey. But when Bailey dies abruptly, Lennie is catapulted to center stage of her own life - and, despite her nonexistent history with boys, suddenly finds herself struggling to balance two. Toby was Bailey's boyfriend; his grief mirrors Lennie's own. Joe is the new boy in town, a transplant from Paris whose nearly magical grin is matched only by his musical talent. For Lennie, they're the sun and the moon; one boy takes her out of her sorrow, the other comforts her in it. But just like their celestial counterparts, they can't collide without the whole wide world exploding.
Utgivningsår: 2010
Sidor: Hardcover288 pages
Omslag: Jag gillar detta omslaget, det känns stilrent. 
Betyg: 5/5
 
Så hilma bra bok. Jag grät väldigt mycket, a.k.a ungefär hela tiden. Men jag log också åt denna boken och den fick mig att tänka mycket. Hur allt bara kan ta slut helt plötsligt och att man måste ta tillvara på det man har. Att man ska vara tacksam och göra det bästa av livet man har på jorden. Den är nog en av dom bästa ungdoms rormanerna som finns. Boken är såklart inte bara för tonåringar utan också för vuxna. Jag rekomenderar den starkt, till alla med sorg, som har varit kära eller alla som gillar bra böcker. Det är faktigst också dikter i denna boken. Lennie skriver saker till sin syster på små pappersbitar som man få se en av dom i början av varje kapitel. Dikterna är riktigt starka och känslosamma. Boken heter "Himlen börjar här" och jag läste den på svenska för ungefär ett år sedan. 
 
“grief is a house
where the chairs
have forgotten how to hold us
the mirrors how to reflect us
the walls how to contain us

grief is a house that disappears
each time someone knocks at the door
or rings the bell
a house that blows into the air
at the slightest gust
that buries itself deep in the ground
while everyone is sleeping

grief is a house where no one can protect you
where the younger sister
will grow older than the older one
where the doors
no longer let you in
or out” 

best of: svenska citat

hon var rädd för höjder, men hon var mer rädd för att aldrig flyga.: Instruktion för kärlek::
Du förtjänar det bästa som finns: hon letade inte efter en riddare, hon letade efter ett svärd.:
MARKUS KRUNEGÅRD: Håkan Hellström. Så säg som det är, för den här gången krävs det mer innan jag öppnar armarna. Det är så jag säger det.:
Tänk vad fint. <3: du ler svagt och viskar till mig.:
 
 

The Hidden Oracel - Fangirling´ edition

 
Framsidan till The Hidden Oracel av Rick Riordan har kommigt ut. Hur fint? Dessutom så har det släppts en 
liten del ut kapitell 3 i boken som man kan läsa nu i förväg. ALLTSÅ HUR BRA??? Gå in och läs det här, tack (där kan du också se hela framsidan). Så här står det på goodreads:
 
How do you punish an immortal? By making him human. After angering his father Zeus, the god Apollo is cast down from Olympus. Weak and disorientated, he lands in New York City as a regular teenage boy. Now, without his godly powers, the four-thousand-year-old deity must learn to survive in the modern world until he can somehow find a way to regain Zeus's favour. But Apollo has many enemies - gods, monsters and mortals who would love to see the former Olympian permanently destroyed. Apollo needs help, and he can think of only one place to go . . . an enclave of modern demigods known as Camp Half-Blood. 
 
Om ni inte visste det redan är jag ett sådannt sjukt stort fan av Rick Riordans böcker. Jag slukade hela första Percy Jackson serien förra året och sen i sommras läste jag Heroes of Olymbys och The Kane Chronicles. Sedan när den första Magnus Chase boken kom ut i höstast så läste jag den så fort den kom ut. Jag älskar dom böckerna så otroligt mycket. Och nu kommer det en till serie av Rick! Trails of Apollo heter den. Den första boken kommer ut den 3 Maj och jag är så så så taggad.
 
 
(Spoilers för alla som inte har läst alla böcker ännu) (Inte så jätte stora men ändå) 
Rick har sagt att vi kommer få se alla våra kära hjältar från dom förra böckerna vilket jag är glad för. Jag hoppas att Solangelo kommer att bli canon (om det inte blir det vet inte jag vad jag ska göra??) och att vi får se mer av Rachel, för hon är så cool. Jag tror att Rachel kommer spela en större roll i denna boken eftersom hon är ett orakel. Undrar om hon blir kidnappad? Eftersom boken heter The Hidden Oracel. Jag hoppas också att Leo och Calypso inte blir en grej. Jag vet inte riktigt hur jag känner inför dom och tror verkligen inte att det kommer funka för dom två. Fast jag vet inte, vi får vänta och se helt enkelt. 
 
me right now:
 

He named me Malala

 
För ungefär en månad sedan kom en dokumementär ut om Malala Yousafari, den yngste som har fått nobel priset. Filmen handlar om hennes resa för att kämpa för kvinnors rättigheter att få utbildning. Hennes dröm är att alla barn ska få gå i skolan. Hon är en sådan stor insperation för mig och för många andra. Hon är så otroligt modig och så klok. Jag vet inte vad jag ska säga om denna filmen, bara se den! Jag har precis köpt hennes bok och jag är väldigt exalterad på att läsa den. Recension kommer på den snart.
 
 
Emma Watson som också är en förebild för mig, intevjuar Malala om hennes film, feminism och andra otroliga intresanta saker. Hela intevjun är helt fantastisk, titta på den här. Jag fick gåshud när jag tittade på den, det är så bra. Intevjun är unefär 20 minuter lång och så otroligt inspererande, vacker och fin. Snälla kan någon visa den på storbilds skärm så hela värden får se denna intevjun? I alle fall borde varenda lärare visa den för sina elever. 

I have been so good this year

 
Illuminae av Amie Kaufman och Jay Kristoff - Året är 2575 och boken handlar om krig och kärlek. Coolt.
The Wrath The Dawn av Renee Ahdieh - Verkar så bra, boken ska vara som Tusen och en natt mixat med magi. 
 
 
Camp Half Blod T-shirt - Söt och om man är fangirl så är man. Kan köpas på ebay
Camp Jupiter T-shirt- Very very pretty och fangirl-lig. Kan köpas på ebay.
 
 
En fin fnallel pyjamas - Tex en sådan som Jess har i New girl. Älskar förövrigt Jess klädstil.
Hermione time turner necklace - Finns att köpa på bla. ebay. Så vackra.
 
 
Nimona av Nealle Stevenson - Var innan en webcomic men nu har den släppts i bokformat. Läste den som webcomic innan och den var hysterisk rolig och med fina bilder. 
Anna and the french kiss av Stephanie Perkins - Vet att jag kommer älska denna boken. Jag blev förälskad i Stephanie Perkins i höstas när jag läste Lola and the boy next door. Har sedan dess varit super taggad på att få läsa hennes andra böcker.
 
 
Diktsamlingarna - helts alla här ovanför. Fast vill ha Edit Södergrans diktsamling lite mer än dom övriga gubbarnas. 
 
Detta är ju bara sånt som jag önskar mig. Med betoning på önska. Igentligen tycker jag att man inte ska ge varandra så mycker julklappar, medlemskap i Djurens vänner eller skänka pengar i mitt namn till Röda korset är jätte fina julklappar. Men man får ju önska. Vad önskar ni er? Oavsett om i firar jul eller inte.

a frozen heart av elizabeth rudnick

 
Jag är ett sådant sjukt stort Frozen-fan så när jag såg att denna boken hade kommit ut så köpte jag den på fläcken. 130 riksdaler på adlibris, länk här. Det är Frozen (alltså Frost) i bokformat och boken pendlar mellan Annas och Hans perspektiv. Såhär stod det på goodreads:
 
Told in alternating chapters from both Anna's and Hans' perspectives, A Frozen Heart takes a sophisticated look at events of Frozen, exploring the couple's backstories, motivations, and doomed relationship. 
 
Den var bra. Jag grät i slutet och jag skrattade. Jag gillade att läsa boken, men jag tror att om man redan har sett filmen så är denna boken onödig att läsa. Om man inte är som jag förstås, ett mega fan som har sett filmen kanske 10 gånger och kan alla låtar utantill. Jag blev lite besviken på att man inte fick veta mer om Kristof eller Elsa. JAG MENAR, HUR KOM KRISTOF TILL TROLLEN? HAR HAN NÅGRA FÖRÄLDRAR? HUR TÄNKTE ELSA NÄR HON SPRANG IVÄG? VAD ÅT ELSA NÄR HON BODDE I SITT IS SLOTT? VAR KOMMER HENNES KRAFTER IFRÅN? Jag vill veta. Men jag älskar Anna och jag var glad att jag fick lära känna henne bättre. Hans kapitel var också intresant, i början tyckte jag synd om honom. Han har 12 äldre bröder och en pappa som var riktigt elaka mot honom. Men sen blir han ondare och ondare och i slutet av boken vill jag att Anna ska slå han hårt (vilket han gör mohahah) och att dom ska kasta han ner för ett stup eller nått (tyvärr är Anna för snäll för detta). 
 
Jag är glad att jag köpte denna boken, så nu behöver jag inte var uppkopplad till internett varje gång jag vill se en var mina favorit filmer utan jag kan bara ta ut boken ur min bokhylla och läsa exakt samma berättelse istället. Språket är jätte fint och boken känns väldigt "sagoaktig", fframsidan är också snygg. 
 
 
 
 
 
 

Hur man kommer ur en lässvacka

 
 
Vi alla har varit i sitvationer eller längre perioder där man inte känner för att läsa. Det fenomenet kallas lässvacka. Det är såklar okej att inte vilja läsa, men ibland behöver man en knuff i rätt riktning. Man behöver lite pepp helt enkelt. Så här kommer mina 5 bästa tips hur man kommer ur en lässvacka:
 
1. Surfa runt på bokbloggar, kolla på youtube recentioner av böcker och allmänt ha kontakt med folk som gillar att läsa. Detta tycker iallefall jag är motiverande. Om man tex. kollar på en youtubare som älskar böcker och som läser hela tiden blir man själv smittad av det. Några av mina favoriter är thebookbesemet och Katytastic
 
2. Läs om din favorit bok. Jag tyckr att om man läser om en bok men vet att man älskar så blir man mer hungrig på böcker. Se det såhär, du blir mer sugen på mat om du äter en liten förrätt innan.
 
3. Läs några sidor. Du behöver inte läsa ut hela boken, bara sätt dig ner och ha som mål att du ska läsa 10 sidor. Och om du inte känner att läsa mer efter 10 sidor är det okej, då har du iallafall försökt. Men det finns en ganska stor chans att du inte vill sluta läsa.
 
4. Gå om i en bok klubb. Då vet du att du "måste" läsa boken för att kunna känna dig delaktig i nästa möte, och dessutom har du kompisar som stöttar dig och peppar dig till att läsa boken. Vet även att goodreads har boklubbar online, länk här.
 
5. Gör nått annat ett tag. Det är okej att inte läsa. Titta på en serie på Netflix och shit i att läsa om du inte känner för det. Du kommer förmodlig få tillbaka din läsinsperation och man ska inte göra nått man inte vill. 
Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s