Nimona av Noelle Stevenson

 
 
Serie/Standalone/Genre: Standalone, serieroman
Utgivningsår: 2015
Sidor: Kindle Edition272 pages
Omslag: Jätte fina detaljer
Betyg: 5/5
 
Nemeses! Dragons! Science! Symbolism! 
Så står det på baksidan av denna boken, hur grymt låter inte det? Nimona är en serie roman om en ung hamnskiftare (shapeshifter på svenska) som hjälper den "onda" skurken Blackheart. Blackhearts mål är att visa för alla att regeringen bara är ett par elaka löngnare som inte går att lita på. Och detta ska Nimona hjälpa honom med. Boken är fruktansvärt rolig, jag skrattade högt flera gånger. Själva ploten är överaskande och klurig, riktigt bra alltså. Själva bilderna i boken är så himla fina. Jag var tvungen att stanna och kolla extra noga på en del bilder. 
 
Innan var Nimona en webcomic som jag läste, men nu har den alltså kommigt ut som bok. Jag rekomenderar absolut att even om man har läst webcomicen att man ska läsa boken också. Det är samma historia, men en liten epiolog är tillsag på slutet. Något som jag älskar med denna serie roman är att det finns så många olika sortes karaktärer. Huvudkaraktären är en mullig mördar-tjej med rosa hår, hur ofta händer det? Dessutom är Blackhearts och Goldenloins kärleksrelation en av dom viktigaste delarna i historien, inte bara utfyllnad. En jätte fin serie roman med lite förvirande slut. Jätte bra för fans av Rainbow Rowell och Rick Riordan. 
 
IM A SHAAAARK!

Passenger av Alexandra Bracken

 
“Nicholas felt a rueful smile spread across his face. And a curse be on him for it, because now he knew her. She'd shown him her mind, and she'd opened up her heart, and now he knew the taste of her tears. And he was wrecked.” 
 
Serie/Standalone/Genre: Första boken i en två bok "serie", fantasy young adult
Utgivningsår: 2016
Sidor: Hardcover486 pages
Omslag: Gillar havet, idén om New York i en flaska. Trädet när man tar bort omslaget är FANTASTISKT
Betyg: 5/5
 
Passenger av Alexandra Bracken. Vet inte änns vad jag ska börja. Så bra bok. Alltså Holy Lord. Kan börja prata om framsidan, hur cool är inte den? New York innuti en flasta. Dessutom om man tar av det första omslaget så får man se ett jätte fint silvrigt träd, som har ganska stor betydelse i boken. Kärlek till genomtänkta och vackra bokomslag <333. Boken handlar iallefall om Etta, en sjuttonårig tjej vars största intresse är att spela fiol. Sedan en dag när hon uppträder på New Yorks museum börjar hon höra ett konstigt ljud. Det enna leder till det andra och hon, plus en till tjej som heter Sofia slungas tillbaka i tiden ca 150 år och hamnar på ett skepp mitt ute i havet. Det visar sig att hon härstammar ifrån en rad tidsresenärer och Sofia har komigt för att hämtat Etta. Sofia ska föra henne till denna tidsresenärs-maffia-bossen men först måste dom åka en viss sträcka på ett pirat skepp. Eller ja, det är ett lagligt piratskepp. Där träffar hon super drömmiga Nicholas och sedan får ni läsa för att få veta vad som händer. 
 
Boken i sig själv är fantastig, tidsresor, kärlek och en skattjakt genom historia och tid. Vad mer kan man bejära? Att den dessutom har en otroligt komplex genomtänkt historia och underbara karaktärer gör ingenting häller. Kan säga att jag från första början hade svårt för Etta, en av huvudkaraktärerna men ju mer av boken jag läste desto mer gillade jag henne. Nicholas, den andra huvudkaraktären är helt underbar. Han är en ängel som fallti ner ifrån himlen. Boken är skriven i tredje person och växlar mellan Nicholas och Ettas tankar. Spåket är top notch. Dessutom uppskattar jag att boken inte bara romantiserar "dom gamla tiderna". Man får se mycket av problemen som man hade förr i tiden tex. rasism och kvinnoförtryck. På slutet var det snabba svängar och boken kan ha slutat med en cliffhanger. Den andra boken i denna duologin kommer ut om typ ett år, vet inte om jag kan vänta så länge. Snälla, nu skulle kunna vara ett bra tillfälle för en tidsresa. 
 

Scarlet av Marissa Meyer

 
“Her mind emptied of everything but the gusting wind and how fragile Wolf looked in that heartbeat, like one movement could break him open.” 
 
Serie/Standalone/Genre: Andra boken i The Lunar Chronicles, Sci-Fi
Utgivningsår: 2013
Sidor: Hardcover452 pages
Omslag: Fint, gillar den röda färgen. Inte så mycket övergången till lila dock. Tycker detta är et fulaste omslaget i serien.
Betyg: 5/5
 
 
Scarlet av Marissa Meyer är den andra delen i The Lunar Chronicles. Cinder den första delen resenserade jag här. Tips om man absolut inte vill bli spoilad på Cinder att sluta läsa! Cinder är en nyfattning på Askungen med en sc-fi twist, och Scarlet en nyfattning av Rödluvan. Som underförstått har Scarlets mormor försvunnit. Polisen tror att hon har gått iväg på egen hand, hon var gamal och galen. Men Scarlet är övertygad om att något fruktansvärt har hent hennes mormor. När hon träffar den mysteriska Wolf, en ung kille som slåss för pengar vill han hjälpa Scarlet att hitta sin mormor. Scarlet bestämmer sig för att låta Wolf hjälpa henne och tillsammans ger dom sig ut på en resa. Samtidigt får vi också följa Cinder när hon tillsammans med Thorne, en charmig brottsling flyr ifrån regeringen och Lunar folket. När Scarlet och Cinders vägars korssars avslöjas flera sanningar. 
 
Denna boken var en sådan fantastigsk läsupplevelse för mig, men som litteratur kanske den här boken inte är det bästa. Men jag läste ut den på två dagar, grät mycket och har fortförande inte släppt taget om Scarlet. Denna boken var precis vad jag behövde i rätt ögonblick, omöjlig kärlek blandat med äventyr och skratt. Om man har lite svårt för kärleks-draman ska man kanske inte har så höga förväntningar. Jag har läst många som stör sig på Wolf, en av huvudkaraktärerna men jag tyckte han var fantastisk. Allt jag försöker skriva är att gå inte in denna boken med för höga förväntningar som den inte kan leva upp till. Den är en young adult sc-fi retelling av Rödluvan så om man redan innan stör sig på det konceptet så kanske kan ska läsa något annat. Jag gillade Scarlet också som karaktär, hon var väldigt annulunda ifrån Cinder och en helt annan berättar röst. Fast för mig var denna boken 5/5 sjärnor! Verkligen precis vad jag behövde. Romansen i denna boken, alltså <333

Stockholm´s resa i januari

När jag vaknade på lördagsmorgonen var jag i stockholm. Vi började dagen med frukost på Konditiori Princess i Sundbyberg. Det var gottgottgott.
 
Sedan tåg vi tunelbanan in mot storstan och gick tex. på NK. Där är det ju alltid roligt att kika på svin dyra kläder.
 
Jag var även ine på Adlibris fysiska butik i stockholm men jag var lite besviken. Ganska dåligt utbud av YA på engelska och dåligt kategoriserade böcker. Fast det var ju ändå roligt att kika lite på böcker, min mamma köpte Harry Potter och De Vises Sten - Illustrerad utgåva och min lillasyster köpte Clara Henrys bok.
 
hus.
 
Jag fotade mig i den stora speglen på &other stories och köpte läppglans. 
 
Vi åt lunch: nudlar med svamp, grönsaker och massor med koriander. Det smakade mycket bra.
 
 
På söndagen var vi också på Mall of Scandinavia. Där var vi inne i Disney-butiken. Det var mest barn och deras föräldrar där och jag suckade över att det inte fanns kostymer i större storlekar. Köpte iallefall en fin Marvel mug. Sedan åkte vi hem igen efter två intensiva dagar i stockholm med mycket mat och shopping. På hemvägen stannade vi vid Max och åt, kan tipsa om att dom nu för närvarande har FYRA OLIKA VEGITARISKA HAMBURGARE!!! Detta är revultionerande. Jag åt halliomi burgaren och den var hyfsat god, lite mycket hallomi (va?? trodde aldrig att jag kunde få för mycket hallomi?) för att typ balansera ut det andra haha. Men braaaa ändå. Vill ge Max en klapp på axel för att dom har fattat att alla inte äter kött. 
 

fyra nya böcker

 
Fyra nya böcker, yeeh! Jag är så glad för dom här fyra böckerna, fast nu ska jag inte köpa några mer böcker förrens bokrean. Eller kanske någon, hehe. Fast ska försöka läsa böckerna jag har hemma först. Böckerna jag köpte:
Nimona av Boelle Stevenson - Nemeses! Dragons! Science! Symbolism! - så står det på baksidan och det låter ju ganska grymt. Var en webbcomic innan som jag följde, är taggar på att nu läsa den pärm till pärm.
Anna and the french kiss av Stephanie Perkins - Feel good kärleks historia som utspelar sig i Paris, tänkte läsa denna på Alla hjärtans dag <33
Passenger av Alexandra Bracken - Läser denna just nu, den är än så länge väldigt bra. Handlar om tidsresenärer, historia och andra fantastiska saker. Omslaget är också väldigt coolt.
All the light we cannot see av Anthony Doerr - Roman om andra värdskriget, har vunnigt en del priser så tänkte läsa den. Dom två huvudkaraktärerna är en blind fransk tjej och en tysk pojkt som är ett barngeni, låter intressant. 
 
Alla böckerna beställde jag ifrån adlibris och tror dom kostade dryga 500 kronor samanlagt. 
 

Astrids Lindgren Krigsdagböcker 1939-1945

 
Hatet tar inte slut samma dag freden kommer, de som ha fått sina anförvanter ihjälpinade i tyska koncentrationsläger glömmer ingenting bara för att det blir fred.
 
Denna boken var den första boken jag läste 2016. Astrid Lindgren har skrivit om kriget i form av dagsbok antekningar och tidningsutklipp. Jätte intressant och hjärtekrossande texter. Astrid skriver mycket kloka tankar och man lär sig om kriget. Sådanna här böcker är jätte svåra att recensera, eftersom Astrids dagboks antekningar var ju igentligen inte meningen att någon skulle se dom. Den går ganska snabbt att läsa eftersom en stor del av boken är bilder på en del av hennes dagboksantekningar och bilder. Jätte bra present eftersom det är en sådn bok som man kanske inte alltid skulle valt att läsa själv. En annan rolig sak med boken var att man fick läsa lite om när Astrid skrev Pippi Långstrum och den proccesen. Tyckte det var en bra bok och kan defenitivt rekomendera om du gillar Astrids språk, hennes tankar och vill lra dig om WWII.
 

Cinder av Marissa Meyer

 
“Kai cleared his throat. Stood straighter. "I assume you are going to the ball?"
"I-I don't know. I mean, no. No, I'm sorry, I'm not going to the ball."
Kai drew back, confused. "Oh well... but... maybe you would change your mind? Because I am, you know."
"The prince."
"Not bragging," he said quickly. "Just a fact.” 
 
Cider av Marissa Meyer läste jag för ungefär en veca sedan. Alla pratar om denna serien och jag tänkte att jag skulle hoppa på tåget. Först måste jag säga att jag tycker hela ideé med denna boken är så himla cool. En del tycker kanske att det låter skunkit med en retelling av Cinderella med Sc-fi element och robotar, men inte jag. Boken handlar om Cinder, en duktig mekaniker och hon är cyborg. Eftersom hon är cyborg är hon andra klassens medborgare. Hennes styvmamma lägger skulden för sin dotters sjukdom på Cinder´s axlar. En dag träffar hon prinsen Kai, han behöver någon som kan fixa hans robot. Cinder finner sig i en röra innehållande kärlek, mysterierna krig hennes förflutna och svåra beslut. Om detta inte våre nog så härjar också en slags pest i hela värden som dödar tusenals människor. Dessutom är läget spänt mellar mäniskorna och Lunarna, ett folkslag som bor på månen. Lunar kan styra mäniskor tankar och nu hotar dom med krig. Värdens öde hänger på en tjej.
 
Jag tycker att denna boken var bra. En femsjärnig läsupplevelse även om boken inte riktigt var den bästa på sina ställen. Jag har redan läsa Scarlet, som är den andra boken i The Lunar Chronicles. Scarlet. Var. Så. Jäkla. Grym. Scarlet var verkligen en superbra läsupplevelse (kanske inte den bästa litteraturen hmm), därför när jag ser tillbaka på Cinder bleknar den lite i jämförelse. Men jag gillade Cinder, särskilt ideén med boken och värden. Dessutom tyckte jag att Cinder var en väldigt intressant karaktär. Framsidan är ju också väldigt fin <333 Denna serien är tips! 

 

Disney tag

 

Favourite Princess? Anna ifrån Frozen, hon är så snäll och tror på folk.


Favourite Prince? Flynn Rider/Eugene Fitzherbert <33

Favourite Couple? Flynn and Rapunzel!!

Least Favourite Princess? Kanske Merida eller Snö Vit, men gillar dom såklart också.

Least Favourite Prince? Snubben ifrån Törnrosa skulle jag säga, men det var länge sedan jag såg filmen.


Favourite Dress/Outfit? Rapunzels rosa klänning eller Tianas klänning.


Least Favourite Dress/Outfit? Hmm, Merida outfit.

A Princess Who Inspires You? Anna ofc, men också Belle och Mulan. Älskar också Rapunzel.

Worst Decision Made by a Princess? Lets be real, Ariel kanske inte gjorde det smartaste valet.

A Villain You Feel Was Justified in Their Treatment of [the] Princess/Prince?

Detta är en svår fråga, men Ursula eftersom det ändå var Ariel som kom till henne och skrev på ett kontrakt. Fast, hon är fortförande hemskt elak, hela det där med att gifta sig med prinsen och försöka förstöra allt.

A Princess You Would Like to Trade Places With? Mulan, hon har det ganska roligt, får träffa en snygg kille och rädda värden.


A Princess Whose Life You Would Hate to Have?

Askungens kanske. Hon hade det ganska tufft innan hon gick på balen.

A Princess You Think is a Bad Role Model for Young Girls?

Det ända jag inte gillar med dom flesta Disney prinsessor är att dom är så onatuligt smala. Ariel kanske inte häller är den bästa förebilden heller.

Favourite Song Sung by a Princess (can include duets)?

"Havet är djup", "I have a Dream" och såklart nästan alla sånger i Frozen.


The Princess With Whom You Would Be Best Friends? Anna eller Rapunzel <33

The Princess You Would Dress As for a Halloween/Costume Party? Föralltid Anna.

List Three Admirable Qualities About the Princess You Named on Question number #4?

Merida är modig (duuh?), bra på pilskytte och verkar veta vad hon vill. Snö Vit är väldigt glad och alltid snäll.


The Happy Ending You Feel Didn’t Make Sense/Was Too Easy?

Jag tycker nästan att alla slut inte visar dom psykiska problemen än del prinssessor borde ha. Typ Rapunzel, hon borde vara helt förkrossad och inte må så bra eftersom hon hade bott i ett torn med en elak häxa hela sitt liv. Fast förstår att det är "barnfilmer" så man kanske inte kan visa allt sånt, men det är bara det att jag bryr mig så mycket om karaktärerna.

Favourite Sidekick Olof eller Abu ifrån Aladin.If You Were a Disney Princess, What Would Your Story Be? Kanske Mulan


What Do You Want to See from the Next Disney Princess?

Mer variation, kanske dags att bryta hetro normen? Mer realistisk kropp kanske skulle kunna vara bra. Kanske en prinssessa med kort hår? Det hade varit roligt. Men personlighets mässigt så har jag inte några ideér, kanske en "mindre snäll" prinssessa som inte brydde sig vad andra tycker. Fast vet inte.

Tog taggen härifrån

Sandra Beijers nya roman - Fangirling´ edition

Tänkte bara titta in och länka till Sandra Beijers inlägg om aTT HON SLÄPPER EN NY BOK I AUGUSTI!! Alltså herre gud! Hon har berättat på sin blogg att hon höll på att skriva en nu bok men jag trodde inte den skulle komma ut förens typ 2017. MEN SEN SÅ KOMMER DEN UT I AUGUSTI! Boken kommer heta Allt som blir kvar, hur fint? Det har inte släppts något omslag eller ens någon sammanfattning av boken. Jag gillade hennas första bok Det handlar om dig jätte mycket och hennes blogg är en av mina absoluta favoriter. Längtar tills augusti <33333

I´ll give you the sun av Jandy Nelson

 
 “Or maybe a person is just made up of a lot of people,” I say. “Maybe we’re accumulating these new selves all the time.” Hauling them in as we make choices, good and bad, as we screw up, step up, lose our minds, find our minds, fall apart, fall in love, as we grieve, grow, retreat from the world, dive into the world, as we make things, as we break things.”
 
I´ll give you the sun av Jandy Nelson lästes i december månad. Jag ger dig solen heter den på svenska. Jag tyckte om denna boken. Inte alls lika mycket som The sky is everywere (Himlen börjar här), Jandy Nelsons debutnovell. Så här beskrivs handlingen på goodreads:
 
Jude and her twin brother, Noah, are incredibly close. At thirteen, isolated Noah draws constantly and is falling in love with the charismatic boy next door, while daredevil Jude cliff-dives and wears red-red lipstick and does the talking for both of them. But three years later, Jude and Noah are barely speaking. Something has happened to wreck the twins in different and dramatic ways . . . until Jude meets a cocky, broken, beautiful boy, as well as someone else—an even more unpredictable new force in her life. The early years are Noah's story to tell. The later years are Jude's. What the twins don't realize is that they each have only half the story, and if they could just find their way back to one another, they’d have a chance to remake their world.
 
Jag gillade sättet historian var uppbygd, den kändes väldigt välarbetad och genomtänkt. Varanat kapitel är ur Noahs synsätt tre år tidigare och varanat kapitel ur Judes perspektiv tre år senare. Språket var också vackert och känns ärligt. Noah och Jude tyckte jag kände lite krystade? Alltså som om Jandy jobbade lite för hårt med att göra dom inperfekta. Gillade också att boken hade stora influenser av ödet och magi. Vet inte riktigt vad det var med denna boken som gjorde att den inte kändes helt rätt. Läste ut den på två dagar och skrattade lite, men jag grät inte. Jag som gråter lätt, alltså jag gråter mycket till Frozen, trots att jag har sett den flera gånger. Så är det ett tecken på att jag inte riktigt fasnde, men jag uppskattade fortförande boken. Den får 3 sjärnor av mig i betyg. Men vet att många tycker den är en solklar femma, så läs den och avgör själv. 

best of: booktubers

 
Abookutopia - Fantastisk bok smak, jätte fin bokhylla och är rolig. Hon har även fabulus hår.
 
 
Jessethereader - Jätte bra, allmänt grym kille. Bra boksmak 
 
 
PeruseProject - Jätte gullig tjej med bra kanal!
 
 
thebookbasement - Uppdaterar inte så ofta (som jag skulle vilja haha) men ger ärliga recension och är väldigt genuin. 
 
 
InkBonesBooks - Ger bra tips, cool och har även lite om tv spel och sånt på sin kanal.
 
 
readbyzoe - Mysiga videos och hon har också jätte fint hår. 
 
 
Benjaminoftomes - Bra recensioner och fin kanal. 
 
Detta är några av mina favorit booktubers. Fast följer ungefär 10 mer som jag också älskar, får kanske göra ett till inlägg om dom. Typ det ända jag gör på min fritid är att kolla på videos om böcker eller läser haha. Brukar du titta på booktubers? Några rekomendationer? 

The Wrath & the Dawn av Renée Ahdieh

 
Serie/Standalone/Genre: Första delen av två böcker. Fantasy, young adult 
Handling: One Life to One Dawn. In a land ruled by a murderous boy-king, each dawn brings heartache to a new family. Khalid, the eighteen-year-old Caliph of Khorasan, is a monster. Each night he takes a new bride only to have a silk cord wrapped around her throat come morning. When sixteen-year-old Shahrzad's dearest friend falls victim to Khalid, Shahrzad vows vengeance and volunteers to be his next bride. Shahrzad is determined not only to stay alive, but to end the caliph's reign of terror once and for all. Inspired by A Thousand and One NightsThe Wrath and the Dawn is a sumptuous and enthralling read from beginning to end.
Utgivningsår: 2015
Sidor: Hardcover395 pages
Omslag: Jätte fint tycker jag. Vet dock att en del får huvudvärk av att titta på det (?).
Betyg: 5/5
 
 
I julklapp fick jag den efterlängtade The Wrath & the Dawn av Renée Ahdieh. Jag började läsa boken på annandag jul och två dagar senare var den utläst. Hoppas den blir översatt till svenska snart så fler kan läsa denna fantastiska bok.
 
Väldigt bra bok. Historien är välarbetad och komplex, och riktigt riktigt fångande. Språket är vackert och känns passande i historien, dialogerna är vassa och knivskarpa. Huvudkaraktären Shahrzad är kaxig, cool och smart. Kvinliga karaktärer med många känslor och tankar är något som jag alltig älskar och Shahrzad lika så. Hon har flera lager och ju längre in i historien man kommer, destå mer sidor av henne får man se. Boken var hjärte krossande och jag grät när jag läste denna boken, men det var stillsama tårar som man gråter när enns hjärta långsamt bryts ner i takt med boken. Fast boken var också rolig och jag skrattade högt på något ställe. Jag ger boken 5 sjärnor och jag är väldigt peppad för den andra boken i denna dubletten. Den boken heter The Rose & the Dagger och kommer ut den tredje maj! PEPP!

Läser just nu: Krigsdagböcker 1938-1945

 
Just nu läser jag "Astrid Lindgrens Krigsdagböcker 1939-1945" och dricker te. Rättare sagt Hot Tea ur min fina mug som jag fick i julklapp. Älskar färgen <3. Iallefall, boken är bra. Förfärlig och hemsk men samtidigt slås jag av Astrid Lindgrens kloka tankar och hennes ord. Jag har kommigt ungefär halva boken än så länge och tycker det är intresant läsning. Hon måste lagt ner otroligt mycket tid för att kunna skriva dagbok om kriget. 
Vad läser du just nu?

Linköpings promenad

Igår kom jag hem ifrån Linköping. Jag, min syster, min bror och min pappa hade varit där och hälsat på farmor och farfar. Tog med mig min kamera på en promenad jag gick och tänkte visa bilderna.
 
Denna skylten gick vi förbi, fin tanke.
 
Mitt sälskap var Farmor, Lisa, Folke och Minni.
 
Sedan lämnade jag dom för jag skulle till Statsbibloteket för att ta en fika med Sanna. Vi pratade om gymnasiet, böcker och england, och hade det allmänt trevligt.
 
Sedan gick vi lite på stan och jag köpte en grå kofta på Monki. Vi suckade över fina bokomslag på Akademibokhandlen.
 
Sedan gick jag hem igen genom staden.
 
Och hittade fin gatu konst. Sedan var den promenaden slut. 
 

Kaosutmaningen 2016

 Skapare i år är C.R.M. Nilsson.

1. Läs en bok som publicerats 2016.

2. Läs första delen i en serie/trilogi. Cinder av Marissa Meyer

3. Läs en novellsamling.

4. Läs en bok som är mestadels blå. All the bright places av Jennifer Niven

5. Läs en bok med annat originalspråk än svenska eller engelska.

6. Läs sista delen i en serie/trilogi.

7. Läs en bok publicerad år 2005.

8. Läs en lånad bok.

9. Läs en bok som utspelar sig i en annan värld.

10. Läs en bok vars titel består av fyra ord.

11. Läs en bok med ett träd på omslaget. Passeger av Alexadra Bracken

12. Läs en bok med originalspråk på svenska. Pojkarna av Jessica Schiefauer 

13. Läs en bok som berättas ur minst två karaktärers synvinklar.

14. Läs en bok som kommer som film under 2016 eller 2017.

15. Läs en bok som har en hbtq-huvudperson.

16. Läs en bok på annat språk än svenska.

17. Läs en bok av en afrikansk författare.

18. Läs en tegelsten (=bok på över 500 sidor).

19. Läs en Nobelpristagare.

20. Läs en bok med mat i titeln.

21. Läs en bok vars titel består av ett ord.  Scarlet av Marissa Meyer 

22. Läs en bok med en namnlös berättare.

23. Läs en bok som utspelar sig i historisk tid. Astrid Lindgrens krigsdagböcker

24. Läs en deckare med kvinnlig huvudperson.

25. Läs en bok som utspelar sig under vintern.

26. Läs en debutroman.

27. Läs en bok som är mestadels lila.

28. Läs en bok med en dryck i titeln.

29. Läs en bok som har färre sidor än 300. Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Arbelius 

30. Läs en asiatisk författare.

31. Läs en bok som publicerades före år 1900. Jane Eyre 

32. Läs en bok från ett, för dig, nytt förlag.

33. Läs en lyriksamling.

34. Läs en bok med en ensam person på omslaget. 

35. Läs en bok av en författare du aldrig har läst tidigare.

Min dag på 3 minuter

 
 
Nu i Januari är det många som vill börja skriva dagbok eller liknande. Jätte bra tycker jag. Men jag själv tycker det är svårt att skriva dagbok och efter ett tag ger jag upp. Jag tycker denna boken är jätte bra för oss som vill skriva om våra dagar men som inte har tålamodet att skriva jätte mycket. Jag köpte boken "Min dag på 3 minuter" i November och har sedan dess skrivit varje dag. Detta har funkat super bra för mig och jag känner att man blir lugnare inombords när man har skrivit. Det kanske inte riktigt tar 3 minuter för mig att skriva, snarare 10. Men det beror såklart på. Jag har en litet beroende för antekningblock så när jag såg denna fina blåa boken på Åhlens så köpte jag den direkt. Den kan också köpas in på Adlibris. Tips om man vill skriva! 
Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s