national poetry day in the uk 2017

Summer Collapsed by Katie Daisy on Etsy,Nina Quist - Glasvingar
 
källa 1, källa 2, källa 3, källa 4, källa 5, källa  6.
 
idag är det poesins dag i storbritannien (tror jag). tänkte därför visa några fina ord. enjoy

ratatouille

 
I torsdags lagade jag en supergod ratatouille. Kände mig som om jag var med i den tecknade filmen när jag hackade grönsakerna. Jag använde detta receptet, och kan verkligen rekomendera det. Jag skippade dock potatisen för jag orkade inte förkoka den, och så la jag också i några ostskivor och lite hackad purjolök. Tillochmed min elvaårga lillebror tyckte det var gott, och det säger någonting. 
 
 

min avokadoplanta (!!)

 
hur fina är inte mina avokadoplantor? är så himla glad över dom. de är två i samma kruka men jag tror att deras rötter har flätats ihop så jag vågar inte flytta dom. jag har försökt att odla en avokadoplanta i olika omgångar i kanske 4 år. och har aldrig lyckats förens nu. tror jag har haft väldigt mycket otur och kanske inte så gröna fingrar, men har lärt mig hur man gör efter mycket om och men. 
 
tänker att det är bäst att jag skriver upp hur jag har gjort för annars kanske jag glömmer bort mina egna knep.
 
 1. det bästa sättet enligt mig är att sätta en avokadokärna i vatten med hjälp av tre tandpetare. har testat att sätta den direkt i jord också men tycker det inte fungerar lika bra.
 2. är du har tagit ut kärnan ur avokadon lägg den för att torka i kanske en två dagar. sedan har det bruna tunna "ytterskalet" torkat och då kan man bara ta bort det superlätt. detta gör så att kärnan har lättare att bilda rötter. 
 3. byt vatten ofta, kanske varannan-var tredje dag, annars kan det bildas mögel eller slem på kärnan och det vill man såklart inte. 
 4. det finns avokados som är "sterila" som alltså inte har kärnor som kan skapa plantor. så testa med flera olika kärnor. 
 5. när kärnan har fått rötter så vänta med att sätta den i jord tills den har börjat få stam på överdelen också. eller så har jag gjort iallefall och det har fungerat. 
 6. när din planta har fått blad så vattna den kanske en till två gånger i veckan. viktigt att inte vattna för mycket för då kan rötterna ruttna. 
 7. lycka till!! kan verkligen rerkomendera alla att skaffa en egen avokadoplanta för det ökar livskvaliten med 42% typ. 

böcker jag vill läsa nu i höst

 
män kan inte våldtas av märta tikkanen 
royal wedding av meg cabot 
eleanor av jason gurley
sommarboken av tove jansson (har precis läst ut den men den är med på bilden så skriver upp den iallefall) 
the sun is also a star an nicola yoon 
all the crooked saints av maggie stiefvater som kommer ut den tioned oktober!! tror den kommer vara så bra 
och såklart the sun and her flowers av rupi kaur som också kommer ut nu i oktober. 
 
vilka böker vill du läsa? tell me please. 
 
 

hösten 2017

bild från en promenad i oktober förra året
 
nu när det är höst på riktigt och det är ändå kul. jag tror starkt på att det enda sättet att överleva kylan och hösten är att romantisera och omfamna den. så därför har jag gjort en liten lista med grejer jag vill göra. enjoy! 
 
Ravelry: Zart Mittens pattern by Julie HartBildresultat för The Craft
 • laga ratatouille av grönsaker från det lilla grönsakståndet vid min skola. det är gott och ser väldigt fint ut + franskt, vad finns det att inte gilla? hittade ett recept på det här
 • köpa ett par stickade vantar. så himla fint och tror jag skulle bli glad av dom. (bild källa
 • se mysiga filmer och kanske någon skräckfilm förden delen också. hittade en buzzfeed lista med mysiga höstfilmer (här) och på den var bla. the craft som beskrevs som en "cheesy highschool skräckfilm från 90 talet" och det låter ju väldigt perfekt för mig. 
 
Some bedding + morning with a dog = PerfectionGood memories. Best nights. Kampvuur en marshmelllows ❤️
 • ha en jättekul/söt kostym för halloween! typ som att vara rymden (bildkälla), hermione eller typ en sjöjungfru. älskar hela grejen med halloween: att man får klä ut sig och äta godis. synd bara att inte folk tar det så seriöst i sverige. hoppas hoppas hoppas min skola gör någon grej. 
 • läsa massor av böcker (kommer lägga upp en lista på det, stay tuned), dricka varm choklad och helst klappa en söt hund. (bildkälla
 • jag vill också gå promenader, helst med någon kompis eller med en podd i lurarna. andas den väldigt friska luften och känna mig hälsosam. (bildkälla)

gulliga djur och lite text om att dela personliga grejer

 
tycker det är svårt att berätta personliga grejer på bloggen. vill ju kunna dela med mig av händelser ur mitt liv, men samtidigt är jag lite rädd. inte för jag tror det kommer hända någonting särskilt om jag berättar exakt hur jag mår eller om jag är arg på någon, utan mer för jag tror att de få som läser min blogg kommer typ skratta åt mig och tycka jag är töntig. men ska försöka bli bättre. själva grejen men bloggen är ju att jag vill kunna ha en plats på internet som bara är min. där jag kan skriva vad jag vill, ladda upp mina bilder och dela mina tankar. och då måste jag ju få skriva lite (mycket) töntiga grejer också. så hoppas du ej tycke min blogg är töntig för då behöver du inte läsa den.
 
här kommer lite gulliga djurbilder för det är GULLIGT ju och för att detta inlägg ska få någon form av kvalitetsinehåll. 
 
sötMy Scarlet Macaw was eating a baby carrot today... because he's a babyCutest baby bunny

jessica day

#new_girl #jess #style #hair #huge #bow#new_girl #jess #style #hairBildresultat för jessica day fashion1. I love Zooey. 2. I love Christmas clothes. 3. I can't wait for my hair to be longer so I can have straight bangs again.#new_girl #jess #style #60's dress#new_girl #jess #style #skirt#new_girl #jess #style #skirtpretty much if she wears, i want to wear it too.
 
lite av alla jess fina outfits i tv serien new girl. tycker den serien är så rolig och mysig (se den om du ej har gjort det!). perfekt serie att se i höst eftersom det finns ganska många säsonger. tror kasnke jag ska börja se om den snart. älskar att se om serie föresten, då är man beredd på allting som ska hända och kan njuta av karaktärerna och allt som inte är det väsentligaste.  
Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s