Några bilder ifrån december

Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson

 
Hjärnan känner inga tempus. Det den har längtat efter har den redan haft. Språnget sker när vi inte vill förlora den framtid vi redan känt.
 
Titel: Egenmäktigt förfarande
Författare: Lena Andersson
Serie/Standalone/Genre/Finns det svensk översättning?: Roman. Det finns en fristående fortsättning som heter Utan personligt ansvar. 
Handling: Ester Nilsson är 31. Hon är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation. En dag i juni får hon ett samtal med en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. I publiken sitter konstnären själv, hänförd, och de två möts för första gången efter föreläsningen. Från och med nu ska återstoden av hennes tillvaro hänga samman med detta till sin avsikt helt oskyldiga samtal. Knappast något som senare sker skulle ha haft samma inverkan utan den händelsekedja som nu sätts igång. Ett slags kärlekshistoria inleds mellan Ester Nilsson och Hugo Rask, banal i sin enkelhet, storslagen i sin fullständiga hängivenhet. Egenmäktigt förfarande är en berättelse om hur villiga vi är att bedra oss själva i vår önskan att bli älskade.
Utgivningsår: 2013
Sidor: 205 sidor
Förlag: Natur & Kultur
Omslag: (Tredje till höger på bilden). Fint, enkelt och bra färgskala. 
Betyg: 5/5 
 
Ojoj, så fantastiskt bra. Annorlunda, träffsäkert och vackert språk. Tycker författaren har gjort ett jättebra jobb i att skilja sig själv ifrån huvudkaraktären. De politiska åsikterna som kom upp tyckte jag också var distanserat från innehållet. Var tvungen att stänga boken ibland för att jag tyckte det var så pinsamt (på ett bra sätt). Kännslorna som Ester kände strålade igenom sidorna liksom. Tycker boken beskriver känslorna starkt. Vi alla har nog varit Ester, eller kommer vara. Tror inte boken är för alla, det händer inte så mycket och tankar och känslor tar stor plats. Om man gillar karaktärsdrivna böcker där man stör sig på huvudpersonen med vackert språk är denna boken för dig. För jag stöde mig på Ester, man blir irriterad på henne för hon väljer fel och för att hon är så naiv. Samtidigt känner man empati för både henne, och Hugo också faktiskt. Så himla smart bok. 

Hogwarts - ifrån min pinterest

Tonks is busted. I love Lupins face in this... He is so in love with her - Severus Snape, Nymphadora Tonks and Remus Lupin - Harry Potter:  :
Harry Potter - Durmstrang gif: Harry Potter - Beauxbatons gif: luv him:
classic literature:  :
Remus Lupin by nastjastark: .:  :
Hogwarts will always be there to welcome you home...: 23 images to make you fall in love with Harry Potter all over again. (click to view) o-o #22 tho... Lol:
So much shade:  :
 
källa 1, källa 2, källa 3, källa 4, källa 5, källa 6, källa 7, källa 8, källa 9, källa 10, källa 11, källa 12, källa 13, källa 14
 
länk till min anslagstavla. Jag älskar att göra mappar till böcker som gillar extra mycket, tycker att det blir mycket lättare att visualisera berättelsen så. Håller nu dessutom på att läsa om Den vises sten, för man kommer i så himla bra jul mood då tycker jag. Förra året läste jag också om den under exakt somma tid, och det var super mysigt.
 
Vilken sidokaraktär tycker du mest om? Jag älskar alla Marauders och Luna så mycket. Neville borde också få mer uppmärksammhet tycker jag. 
 
Karaktär som du gillar minst? Tycker att Dumbledore borde tas ner ifrån piedestalen, har var elak och självisk och lömsk. Alltså, han lät Harry lida igenom så mycket onödigt. Dessutom viste han säkert att Sirius var oskyldig men eftersom hon inte fick ut någonting av att fria han lät han bli. Han är jätte viktig för historien och har är en sanslöst bra skriven karaktär, men han var inte så god som alla trodde. 
 
Favoritbok? HArry Potter ch Fången ifrån Azkaban <3333. Alla är så söta i den och Lupin är med i den. 
 
 

November 2016

Visar 2016-11-19 02.09.06 1.jpgVisar 2016-11-25 03.13.48 1.jpgVisar 2016-11-24 03.48.45 1.jpgVisar 2016-10-26 06.21.39 1.jpgVisar 2016-11-13 11.48.13 1.jpg
Visar 2016-11-04 04.14.29 3.jpgVisar 2016-11-04 02.17.22 1.jpgVisar 2016-11-04 01.36.41 3.jpg
 
Böcker jag har läst: 
Vaxdukshäftet av Edith Södergran - 4/5
Lilla Berlin - Netflix och chill av Ellen Ekman - 3/5 
elementens minne Allt bevaras förvaras by Arne Johnsson - 4/5 
Aya: Life in Yop City av Marguerite Abouet - 3/5 
Six of Crows av Leigh Bardugo - 5/5 
 
 
Tankar om november: 
  • I början av november var jag + två kompisar i Köpenhamn och gick bland fina gator och åt dyra avokadomackor. Super mysig dag verkligen. 
  • Försökte köra nanowrimo (skriva 50 000 ord på en månad) men "mislyckades". Skrev typ bara 7000 ord men vilket ändå inte är så dåligt. Mysigt att ha en story igång. 
  • Jobbade en helg med värdens bästa mäniskor.
  • Naturen var ibland exploderande vacker. Men ibland var den också grå och regnig som november i regel är. 
  • Såg Fantastic Beast och tyckte den var fantastisk. 2016 har varit ett dåligt år på många sätt, men harry potter fandomen lever och frodas mer än någonsin. 
  • Har lysnat mycket på podd, bla Flora och Frida och Dilan och Moa. Förgyller bussturerna till skolan. 
 
Vad jag vill läsa i december: Harry Potter!! Crooked Kingdom!! Egenmäktigt förfarande!!! Läsa klart Eleanor!!!

Six of Crows av Leigh Bardugo

 
“Jesper knocking his head against the hull and cast his eyes heavenward. "Fine. But if Pekka Rollins kills us all, I'm going to get Wylan's ghost to teach my ghost how to play the flute just so that I can annoy the hell out of your ghost."
Brekker's lips quirked. "I'll just hire Matthias' ghost to kick your ghost's ass."
"My ghost won't associate with your ghost," Matthias said primly, and then wondered if the sea air was rotting his brain.”

 

Titel: Six of Crows
Författare: Leigh Bardugo
Serie/Standalone/Genre/Finns det svensk översättning?: SIx of Crows #1/2, Fantasy, heter Högts Spel på svenska. 
Handling: Ketterdam: a bustling hub of international trade where anything can be had for the right price—and no one knows that better than criminal prodigy Kaz Brekker. Kaz is offered a chance at a deadly heist that could make him rich beyond his wildest dreams. But he can't pull it off alone...

A convict with a thirst for revenge
A sharpshooter who can't walk away from a wager
A runaway with a privileged past
A spy known as the Wraith
A Heartrender using her magic to survive the slums
A thief with a gift for unlikely escapes
 

Kaz's crew are the only ones who might stand between the world and destruction—if they don't kill each other first.
Utgivningsår: 2015
Sidor: 462 st
Förlag: Henry Holt and Company 
Omslag: Jag gillar det supermycket, särskilt tornen som är "gömda" i korpens vingar. Mitt exemplar har också svarta sidor och det är så coolt. 
Betyg: 5/5

När jag hade läst ut denna boken kände jag mig otroligt glad, hjärtekrossad och redo att börja läsa nästa bok i denna "serien". Det finns tyvärr bara två böcker, och det kommer inga mer. Six of Crows är fantasy på sin spets. Karaktärerna är fantastiska, men om jag hade mött någon av dem i en gränd hade jag sprungit. Fast nu när jag "känner" dem vill jag mest svepa in de i varma filtar och krama dem. Alla karaktärer har så troligt många lager, alla har sin egen bakrundshistoria och sina egna tankar och motiv. I boken får vi följa fem styckem perspektiv, men det är sex huvudkaraktärerna. Jag tyckte bäst om Inej, Kaz och Wylan. Wylans perspektiv fick vi dock inte följa i denna boken, så jag hoppas att han är med mer i nästa. 

De första 100 sidorna kan jag medje var lite långsamma och lite svåra att fasna i. Tror dock att de var nödvändiga för att resten av boken skulle kännas så genomtänkt och karaktärerna så personliga. Det är nog viktigt at se hur karakärerna beter sig på "hemmaplan" för att få en bättre uppfattning av dem. 

Tyckte Hannahs komentar på goodreads perfekt summerade denna boken: "If you're looking to fall in love with a new ragtag bunch of misfits who go on adventures and commit crimes together, this is exactly the book for you."

Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s