allt är för bra nu av veronica maggio

 
jag har älskat veronica maggio sedan jag gick på lågstadiet och jag och min kompis framförde 17 år på skolans talangjakt. sedan dess har hennes låtar alltid funnits med på mina spotify listor och i min person. hennes låtar har varit lite som soundtracket till mitt liv. 
 
därför blev jag såklart jätteglad när jag fick vata att hon skulle släppa en bok. boken består av alla henens låttexter, historier kring hur hon skrev dom och massa bilder från henens spelningar. jättebra blandning! så fint att få läsa låttexterna på papper liksom, då kan man verkligen uppskatta hennes geniala ord på ett annat sätt.
 
så läs om du gillar veronica maggio, musik, eller svensk poesi! 
 
mina bästa veronica maggio låtar som fler borde lyssna på: 
- alla låtar som veronica maggio och jill johnson sjunger tillsammans i "jills veranda". finns på spotify! så fina verkligen. bla. two more bottels of wine
- vi kommer alltid ha paris från albumet satan i gatan. 
- dallas från albumet handen i fickan fast jag bryr mig. 
play och sen repeat !!! så så himla kul låt att dansa till. 

for we need a little christmas, right this very minute

Little finds for ChristmasGräddkola med flingsaltEn varm äppeldryck med smak av saffran, citron, apelsin och så en touch av kryddnejlika. Vi kan kalla den för Varm Saffransdryck eller Saffransglögg tycker jag. Den är enkel att göra och så...
bild 1: älvljus (direktöversättning från engelskan eftersom det är ett så fint ord)  bild 2: gräddkola med havssalt (!!). bild 3: hemmagjord saffransglögg.
 
nu är det inte långt tid kvar till julen! jag älskar julen av hela mitt hjärta - knäck, ljusslingor, adventspsalmer och julkalendern. blir så glad av att tänka på det och därför tänkte jag dela med mig lite av min jul-pinterestmap. den är fylld av vegitariska julrätter (kanske ska göra ett eget inlägg om det?), godis och bilder på varm choklad med snö. 
 
something about this just makes me happyGet a good book and an open fire to survive another New England snow storm!Hot cocoa for everyone!
 
bild 3: snö och vantar <3. bild 4: harry potter, raggsockar och en eld. bild 5: varm choklad! 

sötpotatiskgryta med äggplanta och jordnötsmör

 
denna sötpotatis gryta är så god <3 älskar den, särskilt nu på vintern när varm mat med mycket vitaminer i är välbehövligt. jag brukar laga en stor sats och sedan frysa en i portionsformar för dagar då man inte orkar laga mat. 
 
som grundrecept använder jag mig av floras recept på livets godaste gryta. (två st sötpotatisar, en dl linser, krossade tomater, kokosmjölk, jordnötsmör och gul lök. och sen ska detta koka i en kastrull och sedan är det klart.) men sen brukar jag ändra kryddningen och toppningen beroende på vad jag har hemma och vad jag är sugen på. den blir så så så himla god och är superlätt att laga. väldigt bra att bjuda andra på eftersom typ alla kan äta den (vegansk och glutenfri!) och att den är lätt att tycka om. 
 
gå och laga den nu! bara gör det! tror inte du ångrar dig! 
 

musik! roligt med listor ju!

 
min musiksmak är en härlig mix av musikaler, disney låtar, soul, pop och extremt mycket julmusik. tror inte min musiksmak skulle impa på några musiksnobbar, men jag gillar den iallefall. 
 
låtar jag inte kan sluta spela just nu: 
wolf av first aid kit 
emmylou av first aid kit 
postcard av first aid kit 
aldrigt lungt av nadja evelina (har lyssnat på den kanske 50 gr de senaste 2 dagarna, tack sandra beijer som tipsade om den!) 
river av joni mitchell (sååå fin har lyssnat på den varje dag i kanske en månad)
last christmas av wham 
galaxen av veronica maggio 
play och sen repeat av veronica maggio 
härdanefter av veronica maggio
candystore från heathers the musical (egentligen hela musikalen men men) 
i dont dance från high school musical 
i den stora sorgens famn av ted gärdestad
rocks and gavels av ian and sylvia
eternal flame av the bangles
all i want for christmas is you med måns och agnes (bästa variationen av den låten!! ett måste i jul för hela jordens befolkning!!) 
i see the light av mandy moore (från trassel ni vet? så bra)
 
så det var alla musik tips från mig just nu. rekomenderar alla att lyssna på dessa låtar och IMPONERAS över min musiksmak (om ni inte är musiksnobbar då såklart). vilken låt sjunger du konstant på? tell me hade varit kul att veta 

oktober 2017

 
hur söta bilder på min kompis katt? vsg 
 
böcker: 
brave new world av aldous huxley - 2/5
howl's moving castle av diana wynne jones - 5/5
omega av johannes anyuru - 3/5
the hate u give av angie thomas - 4/5
norrtullsligan av elin wägner - 4/5
 
vad jag har gjort: 
- varit ledare på ett konfaläger vilket var kul 
- gått på en fest i en jättekonstig industrilokal (?) som ändå var rolig. var dock sjuk egentligen så åkte hem vid ett slaget. 
- vernissaget för utställningen årets bild gick jag på med min mamma och min syster. jag älskar den utställningen, tror jag har sett den tre år i rad nu. hemsk men fin. 
- ätit kladdkaka och firat min kompis linnea som fyllde år
- varit barnvakt och tittat på lotta på bråkmakagatan och fått ansiktsmålning av en överentusiastisk treåring. 
- gått en lite random hemmafest på min gata. kul ju att träffa folk och klä upp sig ju. 
- plockat svamp med kompisar! kan verkligen rekomendera det. väldigt mysigt. 
- ätit middag med min mommo och moffa + kusiner och moster. sen efter middagen satt jag med en kompis på en busshålsplats mitt i natten och lyssnade på musik. 
- kollat för mkt på modern family (men värdens bästa serie ju) 
- haft matte kurs prov och gått på bokklubb. 
- varit fett sjuk och knäckt ett revben pga hosta. 
- varit i linköping och haft den supermysigt med teater och kusinhäng. 
- tillsist var jag en dag på öland också. åt god brunch och såg tv serie och gick promenad ner till havet. 
 
tycker okober har varit en väldigt produktiv månad för mig del. har hunnit med mycket och gjort mycket rolig. lite stressigt i skolan men mycket prov och inlämmningar och så. väldigt skönt med höstlov. nu kör vi november (tagga jul!!!!) 
 
 
 

jag och lisa var i linköping på höstlovet

 
vi:
åkte ett jättegulligt tåg (SNÄLLtåget) på till linköping.
åt jättegod lunch med vår farmor.
fikade på babbets med vår kusin och vår kusins flickvän.
åt superduper god fisksoppa 
och gick på teater (dimensioner hette den om någon undrar och den var väldigt bra!) 
 
så himla mysigt att få umgås med släkten och bara få vara. ta det lungt och bli ompysslad. läsa böcker och strosa runt i en stad där man inte bor. tycker om linköping - väldigt fina hus, mysig statskärna och lagom stort. skönt att få byta luft lite, tycker att man riktigt känner att man är ledig då. 

filmer jag har sett på senaste tid

Bildresultat för rocky horrorBildresultat för wonder woman
 
rocky horror - en skräckfilmsmusikal/komedi från 75. älskade musiken och de visuella. tyckte den var lite för konstig ibland - typ när de yxmördade en kille. men kan ändå rekomendera folk att se den, för den var väldigt rolig. 
 
wonder woman - alltså så bra! älskade i princip allt, en kickass actionfilm som man blir glad av. tyckte Gal Gadot spelade rollen som daina så bra också. plus för bra kvinnoroller och att fokuset aldrig hamnade på kärlekshistorian. är så glad att denna filmen äntligen har blivit av. 
 
Bildresultat för hidden figuresRelaterad bild
 
hidden figures - genialisk film och så snyggt gjord. älskar vänskapen mellan karaktärerna och hur otroligt smarta de var. också fint att det bygger på en sann historia - och hur den belyser rasism och sexism. 
 
sagan om ringen - vet att folk kommer tycka jag är dryg när jag säger detta; men jag tycker inte sagan om ringen är så bra. fina miljöer och lite kul ibland men tycker ej den var spännande eller särskilt intressegivande. tror kanske jag skulle gilla boken mer? men vet ärligt talat inte om jag kommer palla ge den en chans. vi får se. 

två diktsamlingar: omega och min kärleks höga visa

 
omega by johannes anyuru - 3/5
tyckte den var ganska rolig på vissa ställen, och humor är inte så lätt att få fram i diktform. gillade de flesta dikterna och tyckte om också hur han skrev om döden. lite kul också att han skrev om växjö någon gång, för där bor ju jag. 
 
min kärleks höga visa av eeva kilpi - 3/5 
gillade den supermycket på sina ställen men sen var den några dikter som jag inte alls fattade. hennes gudsyn tilltalade mig inte alls heller. tyckte särskilt om dikterna som handlade om naturen och kärlek. 
 
Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s