när jag träffade sandra beijer

hon skrev "till anna, tack för att du tog mig till växjö <3 sandra beijer"
march.
                                                                                    bilden är från sandras blogg (jag är den som sitter längst fram i rosa kjol). 
 
sandra beijer höll föreläsning i växjö i onsdags! så himla kul. hon var superduktig och gullig, och pratade så bra om sin skrivprocess mm. hon singerade mina böcker och var allmänt fin. jag presenterade henne även lite (pratade bara i typ 30 sekunder så ingen stor grej) och det gick bra. var supernervös att jag skulle tappa bort mig eller trilla, men allting gick enligt planerna. jag har följt sandras blogg i mer än fem år, så det kändes lite overkligt att träffa någon man bara har sett på bilder i verkligheten. 
 
det verkar även som jag kommer få jobba i bibloteket i sommar. en av biblotikarierna på statsbibloteket som var med på föreläsningen sa att alla som ahde varit på intervju skulle få jobb, men får ett 100% besked nästa vecka. vill så gärna jobba med att läsa sagor för barn och plocka med böcker i hyllor, det är ju det jag är bäst på. jag hoppas också att min kompis (hon sitter förövrigt jämte mig på bilden) och jag får jobba där samtidigt. det skulle vara drömmen. 
 
hoppas ni får en bra fredag!

vecka 13 + frukostar

 
mattips nu ok. anteckna och glöm aldrig bort, lova. 
 1. surdagsknäckebröd med philadelfia, gurka och salt. vanilj te och jordnötsmörsmacka med banan och sirap. 
 2. kaffe med vispgrädde och vanilj
 3. grovt bröd med mosad avokado + tomater + salt + peppar 
mina mest basicaste matips men ack så gott.
 
denna veckan:
jag ska på jobbintervju på bibloteket, hoppas jag får sommar jobb där <33 
jag ska på sandra beijers föreläsning och presentera henne inför massor utav folk (jag är väldigt nervös) 
läsa so heartless
plugga inför fysikprov 
åka som ledare på ett läger 
och se om jag kan köpa ett par nya svarta jeans

so sad today av melissa broder

 
I wake up scared and I'm scared all day. I'm scared of being scared. Scared of "losing it". Scared of not being able to function. Scared of being hospitalized. Scared that I am not okay. Scared of what life is and if I am wasting mine. Scared that I have no home - that even the place I call home has no bottom to it and I will just keep falling under and under and under.
 
Titel: So sad today: personliga essäer
Författare: Melissa Broder 
Serie/Standalone/Genre/Finns det svensk översättning?: Essäe-samling, finns svensk översättning
Handling: Den amerikanska författaren Melissa Broder har länge kämpat mot sin ångest. Under hösten 2012 drabbades hon av återkommande panikattacker som var värre än något hon tidigare hade upplevt. Det var då hon startade @sosadtoday, ett anonymt Twitter-konto där hon gav uttryck för sina mörkaste känslor. Det fick snabbt en stor och hängiven följarskara. I essäsamlingen "So sad today" utvecklar och fördjupar Broder de teman hon har tagit upp på Twitter. Med skärpa, brutal ärlighet och svart humor och på ett språk som är både överrumplande och konkret rör hon sig vigt mellan depressioner och Botox, sex och självreflektion, dålig självkänsla och livslust i sina försök att bringa klarhet i tillvarons villkor. 
Utgivningsår: 2016 (på engleska)
Sidor: 252
Förlag: Bokförlaget Daidalos (svenska utgåvan)
Omslag: tycker det passar så bra in på boken och att det är så fint. älskar illustrationen och enkeleten.
Betyg: 3/5
 
Jag läste denna boken pga tre osaker. 
1. Sandra Beijer tipsade om den 
2. Den hade ett supermega fint omslag
3. Mitt biblotek hade precis fått in den och jag var liksom tvungen att låna den då. 
 
Många av essäerna var väldigt ärliga, en handlar om kräck fetish och i en annan om ångest och ätstörningar. Många kanske inte direkt är så normala, men jag tycker Melissa Broder håller en så pass lättsam ton genom hela boken att det ändå går att förtsätta läsa. Den är absolut inte för alla, och jag är inte ens säker på om jag gillade den särskilt mycket. Men skrattade rakt ut på vissa ställen och tycker det är fint med en så ocensurerad och ärlig bok. En del text stycken gav mig någonting att fundera över och särskilt den sista essän var bra. Kan rekomendera om man tycker formatet och handlingen verkar intressant. 
 

världspoesidagen

“And this is how you know. Poem: @nayyirah.waheed #yogalove #findYourOwn”: Nina Quist - Glasvingar: Det är dags! Märta Tikkanen - Århundradets kärlekssaga: markruffalo:rupikaur:i am power. #InternationalWomensDayPowerful:
 
glad världspoesidag! lite poesi ifrån min pinterest: nayyirah waheed, nina quist, märta tikkanen och rupi kaur. idén till detta inlägg är delvis (ungefär 100%) tagen från flora wiström.
 
idag har jag cyklat i ös ös ös regn och förundrats över att regn kan göra så ont, läst lite i so sad today och gråtis till avatar: the last airbender. det var ett jättefint avsnitt där aang återförenades med sitt gigantiska flygande djur <33. i can´t stress enough hur bra denna serien är. den sänder så fina budskap om hur man ska behandla djur och sina kompisar. huvudpersonen är vegetarian, det finns ingen kärlekstriangel och alla är så söta. bara titta på den
 
 

rachel green, monica geller och phoebe buffay

Relaterad bildBildresultat för phoebe friends styleBildresultat för monica friends style
Relaterad bildBildresultat för rachel friends styles
Relaterad bildBildresultat för rachel friends stylesBildresultat för rachel friends styles
Bildresultat för rachel friends stylesBildresultat för rachel friends stylesBildresultat för friends stylesRelaterad bildBildresultat för phoebe friends styleBildresultat för phoebe friends style
 
man kan tycka vad man vill om f.r.i.e.n.d.s, men modet var ofta riktigt riktigt bra. jag har sätt alla säsonger av f.r.i.e.n.d.s kanske femton gånger, jag och min syster var verkligen helt obsessed med det när vi var små. det var en väldigt stor del av mitt liv ett tag. (det är typ 300 avsnitt á la 20 min, och jag såg dom alla femton gr minst). rachel har nästan alltid så fina outfits med korta kjolar och magtröjor, och tänkte hedra henne och de andra för sitt nittiotals mode. 
 
men lets face it, den är inte så bra. alla skämt är inte så pk, eller rent av roliga. men den har ända en mysig aura tycker jag. jag har ju liksom nästan växt upp med denna serien, jag lärde mig engelska från monica och hennes gäng. och om jag är sjuk eller ligger hema och är lite ledsen kan alltid f.r.i.e.n.d.s göra så jag mår bättre. 

nancy was my yellow rose, and we got married wearing borrowed clothes

 
 
låt för dagen: nancy mulligan av ed sheeran 
eds nya album är bra. jag gillar mest galway girl, barcelona och nancy mulligan (rubriken på detta inlägget är ifrån den låten). älskar att det liksom är historier i hans texter. 
 
bok för dagen: harry potter and the chamber of secrets. jag håller på att läsa om alla harry potter böckerna just nu, och det är som vanligt fantastiskt. gråter och skrattar och blir så himla glad av dessa böcker. 
 
mat för dagen: åt precis skivade bananer, rostat bröd och te nu till frukost. har alltid sovmorgon på fredagar och jag älskar det så mycket. då hinner jag dricka upp mitt te på morgonen, lyssna på musik och läsa. 
 
tv serie för dagen: jag har börjat kolla på riverdale! har bara sett tre avsnitt än så länge men gillar det starkt. bara jag som tycker billy är en kopia av noora ifrån skam? känns typ som om de är samma karaktär. serien är iallefall ganska klyshig, men gillar jughead och handlingen mycket så ska fortsätta kolla. har läst lite om att jughead är asexuell i serietidningarna, och det verkar han inte var i serien. tråkigt och ganska fult gjort av manusförfattarna tycker jag. 
 
älskar fredagar! så himla bra dag. har en lektion i skolan idag, och sen ska jag träffa lite folk för att måla. ska se skönheten och odjuret på lördag, är så himla pepp på att se emma watson spela belle. jag tycker det ska bli så himla skönt med helg också, mitt humör har varit så himla mycket upp och ner denna veckan. beror nog mest på pms, men tycker att våren är en sådan himla omtumlande årstid också. längtar till bladen slår ut! trevlig helg <33

tio st diktsamlingar - ariel, södergran och elementens minne mf.

 
 
Värdkroppen                                                                    The Dream in the Next Body                               Samlade dikter Edith Södergran
 
Vill inte göra hela recensioner för diktsamlingar, för de är oftast väldigt korta och jag har inte så mycket att säga om dom. Så tänkte när jag har läst drygt tio stycken så gör jag ett uppsammlingsinlägg där jag bestriver lite om dom och var jag tänkte. Jag älskar biblotekes poesi hörna, där finns så himla mycket fint. Jag brukar alltid låna hem typ fem stycken böcker därifrån och ha hemma, så om man inte känner för att läsa någonting tjock bok så kan man bara ta en diktsamling. Då blir jag genast pepp på att läsa mer och det är fint att behöva tänka igenom vad det egentligen står. Och om man inte fattar vad som står så gör det ju ingenting liksom. 
 
Värdkroppen av Sevi Kumral - 3/5 stjärnor. Lite oklar ibland men också en del fina metaforer och rim. Gillar särskilt textstycket jag har tagit kort på där uppe. 
The Dream in the Next Body av Gabeba Baderoon - 4/5. Kändes lite som milk and honey på något sätt? Och jag älskar milk and honey. Nästan samma stil. Fint flyt och gulliga dikter om växer och katter. 
Ariel av Sylvia Plath - 3/5 - Denna var nog lite för svår för mig, jag fattade inte riktigt för att vara ärlig. 
Vaxdukshäftet av Edith Södergran - 4/5. Gillar Södergran väldigt mycket, och denna var det första jag läste av henne. Gillar man av denna samlingen kunder föreställa sig hennes tonårstid. 
elementens minne Allt bevaras förvaras by Arne Johnsson - 4/5. Väldigt oklart vad detta är för typ av bok egentligen, en del dikter och en del andra saker. Fint iallefall. 
Jord som drömmer av Krister Gidlund - 4/5. Tyckte mycket om denna faktiskt. 
Regnet och Gräset: Dikter av Pamela Jaskoviak - 2,5/5. Nja, många dikter handlade om hur det var att vara mamma och kunder verkligen relatera till det. 
Det här är hjärtat av Bodil Malmsten - 4/5. Gillar hur den fungerar som en ända lång dikt och som många små. Älskar hur central roll hjärtat som muskel har. 
milk and honey av Rupi Kaur - 5/5. Älskar denna. Har läst om den några gånger sedan jag läste den i sommras, och den slår mig lika stark varje gång.
Wild av Ben Okri - 3/5. Fattade inte riktigt denna häller. En del rim och sånt var fint men andra dikr var för smarta för mig. 
 

En olustig början av Lemony Snicket

                                  
 
Titel: En olustig början 
Författare: Lemony Snicket
Serie/Standalone/Genre/Finns det svensk översättning?: 
Handling: "Jag är ledsen att behöva säga det, men boken du håller i din hand är mycket otrevlig. Den berättar en tragisk historia om tre olyckliga barn. Syskonen Baudelaire, Violet, Klaus och Sonny, är både trevliga och begåvade, men deras liv är fullt av olyckor och elände. Redan på bokens första sida, då barnen leker på stranden och får fruktansvärda nyheter, och vidare genom hela boken lurar olyckan över dem. Dessa olycksaliga barn verkar, likt magneter, dra till sig obehagliga händelser. Bara i denna första bok ställs de tre syskonen Baudelaire inför en girig och motbjudande skurk, kliande kläder, en fasansfull edlsåvda, en elak sammansvärjning med planer för att stjäla deras pengar och kall gröt till frukost. Det är min plikt att skriva ned dessa otrevliga berättelser om de olycksaliga syskonen Baudelaire, men det finns inget som hindrar dig får att köpa en trevlig bok med ett lyckligt slut i stället. 
Högaktningsfullt
Lemony Snicket" 
Utgivningsår: 2012 (på svenska) 
Sidor: 176
Förlag: Egmont Richter AB
Omslag: gulligt och fint! känns väldigt barnboksvänligt. 
Betyg: 3/5

Jag tycker om denna boken. Jag gillar hur smarta och modiga syskonen är och hur dom älskar att läsa. Hur hemsk historien är och hur mycket äventyr det finns med i den. Jag gillar hur tonen alltid är lätt och att man alltid tror att syskonen ska klara det. Men den är skriven för en yngre publik, och till skillnad från en del middelgrade är den svårt att hitta något mer i denna historian. Vi får följa berättelsen genom Lemony Snickets anteckningar så kändes det som en vägg mellan mig och huvudkaraktärerna. Berättarperspektivet är trevligt ibland, det känns som en väldigt verklig historia och jag tror att man som yngre barn kan tycka det känns mer verkligt när det inte bara är en “vanlig författare” som har skrivit böckerna utan en karaktär i den faktiska boken. Men det distanserar mig från karaktärerna och jag skulle nog har tyckt om den mer om jag hade fått veta vad syskonen verkligen tänkte och kände (och om jag var typ tio år). Jag blev väldigt såld på historien iallefall, så ska börja kolla på Netflixserien som är basserat på denna bokserie. Jag tror den kommer vara riktigt bra. 

böcker med feministiska teman

25 Life-Changing Quotes From Feminist Instagram Poet Rupi Kaur: backstreetsbackalright: The Mymble’s Daughter, from a 1956 Moomin comic strip by Tove Jansson, recently collected and colorized in Drawn & Quarterly’s Moomin Builds a House.:
 
just nu sitter jag och äter pizza och ska titta på avatar: the last airbender. jag blir glad av den tvserien + att den är väldigt spänande. skolan idag har varit bra, lite segt på matten bara. två killar i min klass gav alla tjejer rosor till ära av kvinnodagen och det gjorde det hela mycket bättre. så himla fint av dom. 
 
men jag har också gjort en lista på böcker med feministiska teman som jag vill läsa/har läst. en del fakta böcker, en del poesi och en del romaner. jag vet inte om alla dessa böcker är så bra eftersom jag inte har läst de flesta, men jag har hört bra grejer om dom. det känns lite sisådär att skriva en lista när jag inte alls har läst många, men jag vill ju bli bättre på det och jag vill ju även att andra ska läsa böcker med sådana teman. att läsa mycket om feminism och kvinnor genom historien är någonting som jag tycker är väldigt viktigt och intressant, och jag borde göra det mer. böckerna med kryss brevid har jag läst, och jag hoppas jag kommer läsa fler. hoppas några iallefall kan få lite boktips, och om ni har några andra tips får ni gärna skriva dom till mig i komentarerna.
 
Ej skönlitterärt: 
Bad feminist av Roxane Gay 
Svart kvinna av Fanna Ndow Norrby 
Ett eget rum av Virginia Woolf 
 x Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran (tyckte inte denna var så jätte bra men ganska) 
Under det rosa täcket : om kvinnlighetens vara och feministiska strategier av Nina Björk -
 x Ja jag har mens, hurså? av Clara Henry (rolig och smart)
Det andra könet av Simone De Beauvoir
Hertha eller En själs historia : Teckningar ur det verkliga livet av Fredrika Bremer - Kom ut 1856 och handlar om den ogifta kvinnans rätt till myndighet i Sverige. 
Hela Kakan av Kakan Hermansson
 x Slå tillbaka : Handbok i självförsvar för kvinnor av Petra Östergren (läste den för jättelänge sedan, men tror jag lärde mig lite av den iaf)
 x Jag är Malala : flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna av Malala Yousafzai (viktigt historia, lite långsamt skrivet dock)
Women in Science av Rachel Ignotofsky
Hjältinnor av Kate Zambreno
We Should All Be Feminists Bok av Chimamanda Ngozi Adichie
Rise of the Rocket Girls av Nathalia Holt 
Letters written in Sweden, Norway and Denmark av Mary Wollstonecraft
 
Romaner: 
Glaskupan av Sylvia Plath 
Gudarna av Elin Cullhed
Tillbaka till henne av Sara Lövestam 
Good Night Stories for Rebel Girls av Elena Favilli 
 x Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe (så mystisk och bra)
 x The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender av Leslye Walton (magisk relism och kärlek <33)
 x Pojkarna av Jessica Schiefauer (lite obehaglig men bra ändå)
 x The Disreputable History of Frankie Landau-Banks av E Lockhart (lättläst och kul)
 x Flygirl av Sherri L Smith (viktig och lärde mig om andravärdskriget) 
 x Nimona av Noelle Stevenson - (cool och med fina illustrationer)
American Girls av Alison Umminger 
Flickorna av Emma Cline 
Skuggan över stenbänken av Maria Gripe
Paper Girls, Vol. 1  av Brian K Vaughan
Norrtullsligan av Elin Wägner
The Art of Being Normal av Lisa Williamson
Herland av Charlotte Perkins Gilman
 
Diktsamlingar: 
salt. av Nayyirah Waheed
 x Samlade dikter av Edith Södergran (gillar starkt, men tycker jag att en del meningar faller lite platt) 
 x Milk and Honey av Rupi Kaur (älskar denna diktsammlingen, så fin och bra) 
The Princess Saves Herself in This One av Amanda Lovelace
And Still I Rise av Maya Angelou
Dikter av Karin Boye

8 mars; not your doll

@/paperfashion on twitter:  :
 :  :
 
women glow all over the world. make up is art. not your doll. it´s hermione beeing the best
 
“If particular care and attention is not paid to the ladies, we are determined to foment a rebellion, and will not hold ourselves bound by any laws in which we have no voice or representation.” 
― Abigail AdamsThe Letters of John and Abigail Adams, år 1776. 
 
det finns så mycket att säga på denna dagen som har blivit en symbol för kvinnoförtryck och sexism. så mycket och ändå finns det inga ord som räker till. jag hoppas att framtiden bådar gott. att kroppar bara får vara kroppar och att man alltid får valet att bestämma över sin egen. att det kommer vara säkert för alla att gå ut på kvällarna och att fler lär sig älska sig själva. förra året skrev jag en lista på feministika böcker, kolla in den vet ja. jag kanske laddar upp en ny bättre lista. ha det bra sålänge. 

The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time av Mark Haddon

                                                                                                                      Bildresultat för the curious incident of the dog in the nighttime
He held up his right hand and spread his fingers out in a fan. I held up my left hand and spread my fingers out in a fan and we made our fingers and thumbs touch each other. We do this because sometimes Father wants to give me a hug, but I do not like hugging people, so we do this instead, and it means that he loves me.
 
Titel: The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time
Författare: Mark Haddon 
Serie/Standalone/Genre/Finns det svensk översättning?: Standalone, roman, tror inte det finns någon svensk översättning. 
Handling: Christopher John Francis Boone knows all the countries of the world and their capitals and every prime number up to 7,057. He relates well to animals but has no understanding of human emotions. He cannot stand to be touched. And he detests the color yellow. Although gifted with a superbly logical brain, for fifteen-year-old Christopher everyday interactions and admonishments have little meaning. He lives on patterns, rules, and a diagram kept in his pocket. Then one day, a neighbor's dog, Wellington, is killed and his carefully constructive universe is threatened. Christopher sets out to solve the murder in the style of his favourite (logical) detective, Sherlock Holmes.
Utgivningsår: 2003 
Sidor: 226 sidor 
Förlag: Vintage Contemporaries
Omslag: Nja, gillar typografin och illustrationerna men tycker att färgerna är så smutsiga. Lite tråkigt omslag tycker jag ändå.
Betyg: 4/5 
 
Denna boken valde jag att läsa i skolan för en uppgift. Den var fin, lättläst, rolig och bra. Btw så nämner Rory i Gilmore girls den i ett avsnitt vilket jag tycker är coolt (se hela listan på böcker hon snackar om här). Boken är skiven som om Christopher har skrivit boken själv, vilket jag tycker hjälper till att förstärka alla känslor och man försår mycket mer hur han tänker. Mark Haddon som har skrivit boken har jobbat med barn med autism under många år och jag har hört att den ska vara ett ganska bra porträtt av autism. Boken är ganska kort och innehåller en del bilder och diagram, typ som denna: 
 
 
Jag lärde mig väldigt mycket om hur andra människor kan se värden och jag tror de är superviktigt att fler läser denna boken. Det ända jag kan tycka inte klickde helt med boken var att det inte hände så mycket i början och att en del grejer i boken föll på plats lite för snabbt. 

6 stycken gröna

Roasted Garlic Avocado Toasts + Hemp Seeds & Red Chili Flakes – THE avocado toast to end all avocado toasts. (Vegan & GF) | RECIPE at NomingthruLife.com
 
1. bild ifrån nomingthrulife.com                                          2. bild från cupofpositive.com
 
1. alltså hur god ser denna mackan inte ut att vara. avokado + stecktbröd är en sådan fin kompo. jag lovar mig själv att jag ska äta mer sånt nu i vår. för att komma till receptet på just denna gudomliga mackan klicka här
 
2. jag läser igenom cupofpositive.com´s arkiv just nu, och hittade detta jätte fina inlägg ifrån våren 2016. det gav mig starka vårkänslor, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av det fina som hon har skrivet. hennes blogg är förövrigt fantastisk. länken till inlägget hittar du här
 
Urban Jungle Bloggers on Instagram: “We could stay here all Sunday  :@friendlyghosts #urbanjunglebloggers”:
   3. bild ifrån gardeninggazebo.co                          4. bild ifrån @urbanjungleblog
 
3. såhär hoppas jag min planta ska bli, men just nu är den bara en dm hög. växten heter elefantöra och ska vara ganska lätt att sköta om. ger dessutom av sig mycket sticklingar, så då kan man ge bort en mini växt till vänner. 
 
4. så fint rum. goals. tänker att man borde sova underbart om man har så mycket växter. 
 
🌹‼️Summer flowers and strawberries by Babes in Boyland:
   5. bild från yesturday.tumblr.com                                              6. bild från www.lovelylife.se
 
5. jag älskar dessa strumpbyxor. tänk med en svart kort kjol och typ en rosa t-shirt. 
6. sommaren! blommar! gröna fina dörrar!  

Februari 2017 - iskalla busshållplatser, lov, avatar och självförsvar.

Visar 2017-02-25 02.07.39 1.jpgVisar 2017-02-25 02.07.35 1.jpg
Visar 2017-02-06 08.52.09 1.jpgVisar 2017-02-15 07.10.12 1.jpgVisar 2017-02-27 11.23.37 1.jpgVisar 2017-02-04 05.37.39 1.jpg
 
Böcker jag har läst: 
Gift för nybörjare av Eiríkur Örn Nor∂ahl - 2,5/6
The Curious Incident of the Dog in the Nighttime av Mark Haddon - 4/4
Du, bara av Anna Ahlund - 3.5/5 
En olustig början av Lemony Snicket - 3/5

Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay - 5/5

Tankar om februari: 
  • Trots att det är en ganska kall och regning månad tycker jag den ändå har varit bra. Att vänta på bussen om morgorna var ibland vackert och kallt och ibland regnigt/fult/hemskt och kallt. 
  • Hade mattekursprov och det gick faktigst bra. 
  • Sportlov <333 Såg på tv (dead poets society och avatar: the last airbender) och läste. Träffade kompisar, pratade, fikade, var i linköping, såg musikal, pluggade (men pausade i det mest) och sov länge på morgorna. Var på självförsvarkurs och yoga pass. Åt på en ekologisk resturang med tallrikar av trä och med mat som nästan inte smakade någonting. 
  • Avatar: the last airbender är så bra!!!! Älskar hur pure alla karaktärerna är och hur fin historien är. Blir så glad av den. 
  • Gick på bio och såg La La Land som var bra. Musiken och miljön var nog bäst. 
  • Ulrik Munther var på min skola (!) och spelade. 
  • Åkte skidor för första gången och det var super kul. Trillade bara två gånger medans min lillasyster åkte ner i ett dike :p. 
Vad jag vill läsa i mars: Homegoing, Emma av Jane Austin, Heartless och Harry Potter and the Chamber of Secrets (både på engelska och franska kanske? för fick den på franska i julklapp nämligen) 
 
Hur har ditt februari varit? Berätta vilka böcker du har läst/inte läst och vad det bästa har varit. Vill gärna veta. 
Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s