En dag i Linköping; musikal, myrorna och snö.

Köpte böcker på Myrornas i fina påsar. 
 
Den var solig och nästan vår. 
 
Åt lunch och sedan gick jag och fikade med några kompisar, men hann inte fånga det på bild. Åt en god chokladmuffin. 
 
Lite senare var det dags för musikal! Det var min och mina syskons julklapp ifrån våran farmor och farfar nämligen. Vi såg La Cage aux Folles och den var superbra. 
 
Det var flott där inne. 
 
Sedan när vi gick ut ifrån teatern mötes vi av ett nypudrat Linköping och vi gick hem med snö i håret. 
 

Mitt löfte om att jag inte ska köpa så många böcker går, ja, sådär.

 
Kolla på den otroligt söta sticklingen jag fick av min kusin! 
 
Jag har ju igentligen som förhoppning att jag inte ska köpa så många böcker, men ändå har jag nu under denna helgen på någon sätt lyckat skaffa mig 10 nya böcker. Hoppsan. Men många är köpta på loppis, en har jag fått och några är köpta på rea, så det är inte så illa som det verkar. De fyra böckerna som jag köpte under bokrean har ännu inte kommit, men jag får visa dem i ett annat inlägg. Skriver dock vilka det är ifall någon enstaka själ skulle vara intresserad.
 
På bild:
Drömmen förde dig vilse av Anna Jansson
The Magicians av Lev Grossman
Tomma stolen av JK Rowling 
Heartless av Marissa Meyer 
Emma av Jane Austen 
Homegoing av Yaa Gyasi
 
Inte på bild: 
Everything, Everything av Nicola Yoon
Letters on Sweden, Norway, and Denmark av Mary Wollstonecraft
The Ocean at the End of the Lane av Neil Gaiman
Björnstad av Fredrik Backman 

Januari 2017

 
Böcker jag har läst: 
The School for Good av Evil av Soman Chainani - 3.5/5
Svinalängorna av Susanna Alakoski - 3/5 
Crooked Kingdom av Leigh Bardugo - 5/5
Saga, Vol. 6 - 3/5 
  
Tankar om januari: 
  • Nyår var kul!
  • Jullov yeeeey, gick på snöpromenad, läste lite, var sjuk, var på Öland och såg på film. Åkte skridskor och drack choklad. 
  • En hel helg åt jag chips, hade julgransplundring och drack mycket kaffe i ett hus i de smålanska skogarna. 
  • Började längta till våren. 
  • Hade ett stressande fysikprov som jag hoppas det gick bra på. 
  • Det var Kulturnatt där jag bor så gick och kollade i gallerier och åt pommes. 
Vad jag vill läsa i februari: All the Light We Cannot See, Heartless, Gå dit hjärtat leder dig och Edith Södergrans samlade dikter. 

Ett urval av filmer som jag vill se 2017

Bildresultat för hidden figures
 
Hidden figures - 2017. Handlar om några av genierna som fick upp människan på månen. Trailen är så jäkla badass och tror denna är riktigt riktigt bra. 
 
Bildresultat för the theory of everything
 
The Theory of Everything - 2014. Handlar om Steven Hawking när han var ung. Ända sedan jag såg Fantastic Beast har jag velat se alla Eddie Redmaynes filmer, så jag måste ju börja någonstans. 
 
Bildresultat för la la land
 
La La Land - 2016. Musikal med Ryan Gosling och Emma Shine. Kan det bli bättre?
 
Bildresultat för the grand budapest hotel
 
The Grand Budapest Hotel - 2014. Utspelar sig på ett fint hotel och ett mord är inblandat i historien tror jag. Fina miljöer och West Anderson är ju regissör. 
 
Bildresultat för såsom i himlen
 
Såsom i Himlen - 2004. Handlar om en kör och kärlek typ. Har velat se denna filmen hur länge som hälst men ska verkligen se den under 2017. 
 
Bildresultat för anne the green gables film
 
Anne of Green Gables - 1985. Är en canadensiskt miniserie som verkar jätte bra. I New girl tittade Jess och Cece på denna och då måste ju även jag se den. 
 
Bildresultat för beauty and the beast 2017
 
Beauty and the Beast - Mars 2017. Emma Watson! Disney! 
 
Bildresultat för wonder woman 2017
 
Wonder Woman - Juni 2017 - Äntligen! 

Crooked Kingdom av Leigh Bardugo

 
 
 
But what about the rest of us? What about the nobodies and the nothings, the invisible girls? We learn to hold our heads as if we wear crowns. We learn to wring magic from the ordinary. That was how you survived when you weren’t chosen, when there was no royal blood in your veins. When the world owed you nothing, you demanded something of it anyway.
 
Titel: Crooked Kingdom
Författare: Leigh Bardugo
Serie/Standalone/Genre/Finns det svensk översättning?: Six of Crows #2/2, Fantasy, Första boken i serien finns ute på svenska under namnet Högt spel. 
Handling: Kaz Brekker and his crew have just pulled off a heist so daring even they didn’t think they’d survive. But instead of divvying up a fat reward, they’re right back to fighting for their lives. Double-crossed and left crippled by the kidnapping of a valuable team member, the crew is low on resources, allies, and hope. As powerful forces from around the world descend on Ketterdam to root out the secrets of the dangerous drug known as jurda parem, old rivals and new enemies emerge to challenge Kaz’s cunning and test the team’s fragile loyalties. A war will be waged on the city’s dark and twisting streets―a battle for revenge and redemption that will decide the fate of the Grisha world.
Utgivningsår: 2016 
Sidor: 536 st
Förlag: Orion Children's Books
Omslag: Älskar att det passar så bra ihop med den första boken och hur välkonstruerat det är. Gillar tornen extra mycket. Färgen är jag lite sis så om, men den passar ändå på något konstigt sätt.
Betyg: 5/5 
 
Om jag älskade den första boken i denna serien så är det igenting i jämförelse med hur mycket jag älskar Crooked Kingdom. Har suttit uppe på näterna och gråtigt pga denna boken och försökt tvinga på mina kompisar att läsa den, bara så jag kan prata om den med någon. Jag är fullkomligt förälskad i Kaz och hans besättning. Så otroligt komplexa människor med egna personligheter, man kan liksom känna deras själ medans man läser. Det ända jag kan påpeka om är att karaktärerna inte känns som om de är tonåringar. Jag såg dom aldig som tonåringar, utan mer som tjugo-någonting, jag ville inte att de skulle vara tonåringar. Det tyckte jag var lite synd.
 
Själva tempot i boken och hur historien är uppbygt är fantasitiskt. Trots att man läser ifrån karaktärernas egna syn så blir man lurad och svängarna i berättelsen är skarpa. Denna boks styrka är verkligen karaktärerna och deras vänskapsband. Värden är mörk och kompicerad, det hintas om Arbetsgudar och krig, men det är aldrig det som är huvudfokuset i historien. Detta tycker jag är fint, men å andra sidan känns det som man missar lite. Denna boken utspelar sig i samma universum som Leigh Bardugos andra serie, The Grisha trilogy och om man som jag inte har läst den först missar man nog lite fakta som skulle kunna ha berikat värden. 
Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s