Fantastic beasts and where to find them <333

Bildresultat för fantastic beasts and where to find them
 
Idag är det 6 dagar sedan jag såg Fantastic beasts and where to find them på bio. Och jag är fortförande inte i närheten av att komma över den. DEN VAR SÅ BRA!!!! Alltså hade gåshud ca 90% av filmen. Älskar hur den var så olik de andra Harry Potter filmerna, men ändå hade den den där speciella känslan över sig. Jag älskade alla små hintar och den nya faktan man fick lära sig. Skåderspelarna var alla underbara, Eddie Redmayne är jätte duktig. Jag absout älskade alla vidunder som var med i filmen. Alla var fantastiska (pun intended) och scenerna med djuren är de bästa tycket jag, gillar Newts relation med djuren. Jakob tyckte jag om, men inte lika mycket som alla andra verkade göra dock. Kände igen mig jättemycket i hans känslor inför trollkarsvärden. Grät den sista kvarten av filmen pga omständigheter. 
 
HUR FILMEN VAR GJORD VAR HELT OTROLIGT. Älskade "den dramatiska kurvan" i filmen, tyckte den var precis lagom långsam. Även special effekterna var  u n d e r b a r a.  Jag är så exalterad på de övriga filmerna. Uppdaterar kanske detta inlägget med mer tankar snart.
 
 
Bildresultat för fantastic beasts and where to find them newt scamanderBildresultat för fantastic beasts and where to find them
Bildresultat för fantastic beasts and where to find themBildresultat för fantastic beasts and where to find them
Relaterad bildRelaterad bild
 
 
 

Jack Frost

Visar 2016-11-13 11.48.13 1.jpgVisar 2016-11-13 11.48.14 1.jpg
 
Botemedel mot kyla och vintersorg: 
  ¤ Raggsockor (ha på dig det under alla dygnets timmar) 
  ¤ Te och kafe ska intas regelbundet 
  ¤ Sätt upp ljusslingor överallt 
  ¤ Linsgrytor
  ¤ Ta fina bilder och njut av att det ändå ganska fint
  ¤ Planera julbak, nyårsfest, julgransplundring eller en lyxfika. Pintrestmapp för ditt evemang är ett måste. 
  ¤ Läs böcker eller titta på tvserier (Gilmore girls är jättebra) 
  ¤ Regel: mugcake is life, mugcake is love
  ¤ Astrid Lindgren på spotify (nej, jag kommer aldrig sluta tjata om det) 
  ¤ Podcasts när man åker buss 
  ¤ CHOKLAD 
  ¤ Tända massor av ljus
  ¤ Yoga 
  ¤ Göra något nytt (tex. måla, franska, sticka, lära sig texten till coola låtar eller aktivism) 
  ¤ Tjocka varma mysiga pjamasar 
  ¤ Läsa (om) Harry Potter 
  
Bildresultat för mugcake recipeBildresultat för fairy light bedroomBildresultat för socks tumblr
källa för dessa tre bilder: weheartit 

Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgen

Bildresultat för bröderna lejonhjärtaVisar Screenshot_20161111-163938.png
 
"Men jag kan inte döda någon” sa Jonatan. ”Om alla vore som du” sa Orvar, ”då skulle ju ondskan få regera i all evinnerlighet. Men då sa jag att om alla vore som Jonatan, så skulle det inte finnas någon ondska.
 
Titel: Bröderna Lejonhjärta
Författare: Astrid Lindgen 
Serie/Standalone/Genre/Finns det svensk översättning?: 
Handling: I Nangijala, där är det ännu lägereldarnas och sagornas tid, och det är dit man kommer när man dör. Det berättar Jonatan Lejon för sin bror Skorpan som ligger sjuk och har råkat få veta att han snart ska dö. Hur kan det vara så hemskt att en del måste dö när dom inte har fyllt tio år ens, undrar Skorpan. Vet du Skorpan, jag tror att du får det härligt, försäkrar Jonatan. I Nangijala får man vara med om äventyr från morgon till kväll och om nätterna också. För det är i Nangijala som alla sagor händer. Skorpan älskar sin bror Jonatan över allt annat. Jonatan som är så modig och stark, med honom vågar man vara med om vilka äventyr som helst. Men inte ensam. Ensam är han bara en liten rädd krake. Så bra då att han inte behöver vara i Nangijala utan Jonatan. Så bra att de tillsammans får bli Bröderna Lejonhjärta. Nangijalas sagor är sköna men farliga och grymma. Men heter man Lejonhjärta så vågar man det yttersta.
Utgivningsår: 1973
Sidor: 256
Förlag: Rabén Sjögren
Omslag: Gulligt och gillar illustrationen. 
Betyg: 5/5 
 
Jag älskar Astrid Lindgren. Jag älskar Bröderna Lejonhjärta. Jag älskade den när jag var liten och jag älskade den nu när jag läste om den, den är bara helt fantastisk. Underbara miljöer, fint budskap, så fruktansvärd sorlig sammtidigt som den är superfin och smart. Om jag skulle kunna få bestämma en bok som alla människor i hela världen skulle läsa skulle det nog vara denna boken. Jonatan gråter utan att skämmas, Sofia är den viktigaste frihetskämpen, Skorpan är jättesnäll mot djur och Jonatan vill inte döda någon. Tycker den anspråkar fina värderingar. Så fin syskonkärlek mellan Skorpan och Jonatan, jag älskar hur hela boken bygger deras relation. Grät ungeför tio gånger medans jag läste. ALLTSÅ DEN ÄR SÅ BRA. Det var ungefär allt det jag ville säga med denna såkallade recensionen. Jo, och även att den finns på spotify med Astrid Lindgren som uppläsare <3333. 

några amerikanska high school filmer

Jag älskar high school filmer. Särskilt från innan milleniumskiftet. Jag har sett ganska många, men här kommer mina bästa. Jag har rankat dem från bäst till mindre bäst. Om ni har nått bra tips så säg gärna till, jag älskar filmtips. 
 
 
 
Bildresultat för heathers quotesBildresultat för heathers quotes
 
Heathers (1988) - Underbara outfits, psykopater och vassa repliker. Cult film som man borde se. 
 
 
Bildresultat för say anything quotesBildresultat för say anything cover
 
Say Anything (1989) - Alltså så himla bra och söt film. Det är den perfekta kärlekshistorian. Plus att jag gillar John Cusack väldigt mycket (vem gör inte det?)
 
Bildresultat för the breakfast clubBildresultat för the breakfast club quotes
 
The breakfast club (1985) - Pinsamma tysnader, populära tjejer som faller för den mystiska badboyen och bra filmusik. 
 
 
Bildresultat för cluelessBildresultat för clueless quotes
 
Clueless (1995) - SÅ mycket fina outfits, sass on point, och rolig handling. 
 
 
Bildresultat för 10 reasons to hate you quotesBildresultat för 10 reasons to hate you
 
10 things I hate about you (1999) - Arg huvudkaraktär, mystisk badboy (igen) och feministiska citat. Ganska heartbreaking tycker jag. 
 
Bildresultat för pretty in pinkBildresultat för pretty in pink quotes
 
Pretty in Pink (1986) - Länge sedan jag såg denna, men kom ihåg att jag gillad den mycket. Kärleksdrama, balen och en rosa klänning. 
 
 
Bildresultat för say anything gif
 
Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s