MARS MÅNADSÖVERSIKT

Böcker på svenska: 1 st + 1 st för skolan + 2 serieromaner + 1 st novell (4+1 noveller)
Böcker på engelska:  5 st + 1 st novell 
Totalt antal böcker: 6 st + 1 st för skolan + 2 st serieromaner + 2 st noveller (9+2 noveller)
Antal köpta böcker: Köpte 6 st böcker men dom har kommit ännu? Vet inte om det gills. Har ju inte betalat för dom ännu.
Antal sidor, räknat i : 2425 sidor
Tankar om månaden: Jag har läst mycket denna månadan. Många ganska korta böcker, vilket syns i sidantalet. Men jag är mycket nöjd. Jag läste alla böcker som jag lånade hem ifrån biblioteket. Dessutom läste jag Looking for Alaska och We were liars som jag har velat läsa jätte länge. Så det käns bra. Heir of fire har jag börjat, har läst ca 100 sidor och ska fortsätta läsa den i april. Än så länge är den bra. Kom ungefär halvägs i Ink av Amanda Sun också, men den är ganska dålig faktiskt. Vi får se om jag läser ut den eller inte. Månadens bästa bok var Alice in Wonderland, den blev en ny favorit. Uprooted, Som Eld, Flygirl och We were liars var också riktigt bra. Sämsta är då Ink och Utvandrarna. 
Tankar inför nästa månad: Ska läsa Mrs Dalloway av Virginia Woolf, Heir of Fire av Sarah J Maas, A Darker Shade of Magic av VE Schwab och mycket poesi. Har köpt en diktsamling av Ben Okri som heter Wild som jag är exalterad att läsa. Why we broke up vill jag också läsa, den verkar så fin. 
Böckerna jag har läst:
The Crown and the Arrow (The Wrath and the Dawn #0.5) av Renee Ahdieh (Novell) - 4/5
Flygirl av Sherri L Smith - 4/5
Zelda vs. Patriarkatet av Lina Neidestam - 3/5
Berättelser ifrån Engelsfors (Engelsfors #2.5) av bla. Mats Strandberg, Sara Bergmark - 4/5
Snigel och flickan (Novell) av Agnes von Krusenstjerna - 3/5
Uprooted av Naomi Novik - 4.5/5
Som Eld av Sara Lövestam - 4/5
Utvandrarna av Vilhelm Moberg (för skolan) - 2/5 
Looking for Alaska av John Green - 3.5/5
Alice´s Adventures in Wonderland och Through the Looking Glass av Lewis Corroll - 4.8/5 (känns väldigt töntigt att ge 0.2 poäng men men) 
We were liars av E Lockhart - 4/5 
 
Hur har månaden varit för dig?
 

Poetry Month

 
 
National Poetry Month firas i USA varje april. Jag har börjat läsa mer och mer poesi och tänkte därför att det skulle kunna vara värt att uppmärksamma detta. Jag tänker så här: Varje söndag kommer jag dela med mig av mina bästa citat just nu. Dikterna som jag tycker är extra fina. Under hela april. Jag har även köpt två stycken diktsamlingar på bokrean och jag tänker att jag ska läsa en av dom. Bara för att bredda min läsning liksom. Jag kanske till och med skriver nått. Kanske. 
 
Jag är iallefall mycket taggad på detta. Känns väldigt olikt mig själv? Dikter känns så himla filosofiskt och littärärt. Men jajaj. Uppmärksamma gärna Poetry Month själv genom att kanske läsa, skriva eller lära dig en dikt. 

Top ten tuesday: Dom senaste bästa

 
Hejsan svejsan. Jag har gått och blivit förkyld. Så ni vet liksom. Men det är påsklov och jag har ätit mycket godis, läst och haft det roligt så det är ändå ok in mitt liv. Veckans Top Ten Tuesday är: 10 Of My Most Recent 5 Star Reads (jag kör bästa böckerna jag har läst nyligen istället)
 
We were liars av E Lockhart - Denna boken fick igentligen bara fyra sjärnor pga små missar här och där. Men det är en jätte fin och sorlig historia och jag tycker den är värd att nämna här. 
Alices Adventures in Wonderland - Denna historien är en ny favorit hos mig. Så knasig och smart. 
Som Eld av Sara Lövestam - Söt kärlekshistoria som utspelsr sig i skärgården. 
Uprooted av Naomi Novik - Mörkare fantasy med jätte fint skrivsätt. 
Winter av Marissa Mayer - Mitt hjärta var på högvarv nät jag läste denna bok. Så bra.
Anna and the french kiss av Stehanie Perkins - Internat skola i Paris med kärlek. Behöver man något mer?
Flygirl av Sherri L Smith - Denna boken gav jag också "bara" fyra stjärnor men vill ändå nämna den. WWII och piloter. 
Cress av Marissa Meyer - Denna boken är precis som Winter underbar.
Percy Jackson and the Battel of the labyrinth av Rick Riordan - Lästeom denna boken i december och ja, jag gav den såklart fem sjärnor. Grekiska gudar och tonåringar som räddar värden. 
Nimona av Noelle Stevenson - Jag nämner denna boken i typ varje Top Ten Tuesday? Men den är så fin. En serie roman om drakar och tjuvar. 
Passenger av Alexandra Bracken - Tidsresor och kärlek. Jag älskar denna boken. 

HAMILTON BOOK TAG

 
Nu lite senare en alla andra har jag börjat lyssna på Hamilton. Det är bra. Hela musikalen finns på Spotify om du också vill börja lyssna. I highly recommend it! För er som inte vet är Hamilton en musikal om Alexander Hamilton med rapp musik. Orginal taggen är gjord av Maureen. Tycker verkligen du ska kolla in PolandBananas video också för den är helt sjukt rolig. Varning för spoilerns på Harry Potter. 
 
1. The Room Where It Happens: Book world you would put yourself in:
Ofc Harry Potter men också Percy Jackson. Narnia och Anna and the French Kiss. Alice i Underlandet också. Jag vill till typ alla bok-värdar. 
2. The Schuyler Sisters: Underrated Female Character
Typ ALLA KVINLIGA KARAKTÄRER EVER. Men Piper och Hazel ifrån Heroes of Olympus, Ginny Weasly ifrån Harry Potter. Ginny är freaking gudinnan ju, hon behöver mer uppmärksamhet. 
3. My Shot: A character that goes after what they want and doesn't let anything stop them
Byffy ifrån Buffy the Vampire Slayer. She gets shit done.
4. Stay Alive: A character you wish was still alive [spoilers!]
FREEEEEEEEED VARFÖÖÖÖÖR?!?!?!??!?
5. Burn: The most heartbreaking end to a relationship you’ve ever read [spoilers på TFIOS och Wrath and the Dawn]
The Fault in our Stars, utan tvekan. Tyckte också The Wrath and the Dawn hade sorligt slut, men vi får se vad som händer i nästa bok.
6. You'll Be Back: Sassiest villain
Ursula ifrån Lilla Sjöjungfru är så rolig alltså. 
7. The Reynolds Pamphlet - A book with a twist that you didn’t see coming [spoilers!]
Passenger men förvänta dig ingenting. Vill inte få upp dina förväntningar.
8. Non-stop: A series you marathoned 
Heroes of Olympus, 
9. Satisfied: Favorite book with multiple POVs
Jag gillar oftast många POVs, vet att en del stör sig på det men jag tycker historien blir djupare då. Heroes of Olympus (om vi ska nämna det igen), The Wrath and the Dawn, Cirken, The Lunar Chronicles och Carry On för att nämna några. 
10. Who Lives, Who Dies, Who Tells Your Story: A book/series you feel like will be remembered throughout history
Harrp Potter obviously. OBVIOUSLY!

Alice´s Adventures in Wonderland

 
“But I don’t want to go among mad people," Alice remarked.
"Oh, you can’t help that," said the Cat: "we’re all mad here. I’m mad. You’re mad."
"How do you know I’m mad?" said Alice.
"You must be," said the Cat, "or you wouldn’t have come here.” 
 
Serie/Standalone/Genre: Barnbok (?), det finns två böcker om Alice (Alice´s Adventures in Wonderland och Through the Looking Glass), och i denna boken finns båda med.
Handling: Their dream worlds of nonsensical Wonderland and the back-to-front Looking Glass kingdom depict order turned upside-down: a baby turns into a pig, time is abandoned at an unruly tea-party and a chaotic game of chess makes a seven-year-old girl a Queen. But, amongst the eccentric humour and witty conundrums, are poignant moments of nostalgia for a lost childhood. 
Utgivningsår: 2012 av Penguin Classics (first published 1871)
Sidor: Denna häftade varitionen har 247 sidor, men i inbunden har den 357 sidor. På den del sidor är det ilustrationer och ibland är den skriven i vers. 
Omslag: Gulligt, lite tråkig färg kombination? 
Betyg: 4.5/5 
 
Åhh. Denna boken var så otroligt rolig att läsa. Den är helt upp-och-ner-vänd-knasig och den fick mig att finssa. Det är ett väldigt bra betyg om du frågar mig. Historien är också så himla smart ut tänkt med ordvisar och annat konstigt. Men blir på gott humör av Alice. En citat vänlig bok och illustrationerna av John Tenniel är fina. Varför denna boken inte fick full pott var för att ibland var den lite långtråkig och att jag ibland driftade ut ifrån boken. Detta var nog bara mitt humör när jag läste boken som smittade av sig lite. Men förutom det tycke jag det var en fantastisk historia. Tror denna är en av mina nya favoritböcker faktiskt. Boken är ju inte så lång heller så denna historien hinner nog den upptagnades bokbloggaren med. Trotts massiv TBR tycker jag att man sak läsa denna boken (no pressure). Hällst när man är på fniss humör och letar efter något tokigt och whimsical. 

Looking for Alaska av John Green

 
She taught me everything I knew about crawfish and kissing and pink wine and poetry. She made me different. 
 
 
Serie/Standalone/Genre: Ungdomsroman, standalone
Handling: Before. Miles "Pudge" Halter's whole existence has been one big nonevent, and his obsession with famous last words has only made him crave the "Great Perhaps" (François Rabelais, poet) even more. He heads off to the sometimes crazy, possibly unstable, and anything-but-boring world of Culver Creek Boarding School, and his life becomes the opposite of safe. Because down the hall is Alaska Young. The gorgeous, clever, funny, sexy, self-destructive, screwed-up, and utterly fascinating Alaska Young, who is an event unto herself. She pulls Pudge into her world, launches him into the Great Perhaps, and steals his heart.
After. Nothing is ever the same.
Utgivningsår: 2005
Sidor: Hardcover, 221 pages
Omslag: Ehhh, okej. Blomman är fint att dom har med.
Betyg: 3.5/5 
 
Jag gillade denna boken. Den är smart, rolig och filosofisk. Jag grät dock inte när jag läste denna boken, trots att det händer sorliga saker. Alltså, jag vet inte. Jag kände nästan ingenting med karaktärerna. Det är ofta så för mig i John Greens böcker, att karaktärerna liksom faller lite platt. Alaska tyckte jag dock var en jätte intressant karaktär och jag hade gärna sett ett POV ifrån hennes perspektiv, även om jag förstår att det är lite meningen med boken att hon ska vara mystisk. Jag gillade internatskolan jätte mycket, den kändes som ett genuint och lagomt knäppt ställe. Språket var också fint och John Green´ingt. Jag gillade Alaska mycket mer en Katherine-teorin av John Green. Rekomenderat till folk som gillar John Green, internatskolor och knäpp fakta.

Vårdagjämningen

 
 
 
På vårdagjämningen var jag med mamma och mina syskon och åt lunch i ett jätte fint hus. Det var super gott och ett perfekt sett att fira att det blir vår. Tycker verkligen att man ska fira på vårdagjämningen. Nästa år lovar jag att jag ska äta tårta och det tycker jag med du borde. För såklart man måste fira att det blir vår. 

Top Ten Tuesday: Böcker värda att nämna

 
 
 
Snart är det påsklov! Har ett prov till imorgon och sedan tar jag helg. Eller igentligen är det ju en till dag i skolan men den räknas knappt. Har varit så stressad över franska provet jag ska ha imorgon, men nu känns det bättre. Iallefall, veckans Top Ten Tuesday är: Ten Books I Really Love But Feel Like I Haven't Talked About Enough/In A While. Jag bablar ju hela tiden på om böckerna jag älskar så denna lista kanske inte blir så jätte mycket ny information, men ändå.
 
En Man Som Heter Ove av Fredrik Backman - Jätte bra bok trotts att den kanske är lite hypad. Men om du inte har läs den tycker jag absolut att du ska göra det, om du vill skratta och gråta iaf.
Systrar i Jeans av Ann Brashares - Åhh, jag äskar Systrar i Jeans. Så himla fin historia. Läser nästan alltid någon av böckerna i denna serien på sommaren. 
The Wrath and the Dawn av Renee Ahdieh - Tänker ganska ofta på denna boken och hur bra den är. Retellig på Tusen och en natt. 
Nimona av Noelle Stevenson - Om du vill börja läsa serieromaner är detta ett tips! Lätt att läsa och rolig. 
Percy Jackson av Rick Riordan - Älskar allt böcker av Rick Riordan typ men vill gärna tipsa mer om dom. Tonåringar som räddar värden och grekiska gudar.
Sommaren jag blev vacker av Jenny Han - Denna boken läser jag också ofta på sommaren. Jag fkn älskar den.
En Prinsessas Dagbok av Meg Cabot - Detta var en serie som jag läste tidigt. Blöjde igenom alla tio böcker på mellanstadiet. Har läst om några sedan dess och tycker så mycket om dom <333
Harry Potter av JK Rowling - Jag pratar i och för sig mycket om Harry Potter men dels kom jag inte på någon mer bok och dels så kan man ju inte prata för lite om HP?
 
Det blev det bara åtta böcker men jag har inte tid att komma på fler pga jag måste plugga. Tyvärr. Har du någon underbra underhypad bok som du vill tipsa om? Skriv i kommentarsfältet vetja´. 

Bokbloggsjerkan, book hangover

 
Ännu en till jerka av Annika. Vill förövrigt säga att idag den första vårdagen och vad är inte mer pepp än det? Heja vitsippor, björköron och sol! Här kommer iallefall frågan:
 
Har du någonsin haft en ”book hangover”, det vill säga en bok som tar slut på tok för tidigt och lämnar ett sådant avtryck/tomrum att du inte riktigt förmår dig plocka upp en ny bok för att aktivt försöka komma över den?  Vilken i så fall?
 
Ja, efter jag hade läst Scarlet i The Lunar Chronicles kunde jag inte läsa någon ny bok på några dagar. Jag gick tillbaka i boken och läste om flera stycken och grät över samma sak flera gånger. Ehhh, det kanske inte var så normalt betende men ändå. Sedan efter jag hade läst ut alla böckerna i Heroes of Olympus på typ två veckor så kunde jag inte tänka på något annat i flera veckor. Jag läste ut The Blood of Olympus på en båt i skärgården och använde upp allt mitt internet för att söka på tumblr om denna bokserien. Det är dom jag kan komma på nu. 

Stanna av Flora Wiström, Fangirling

 
Flora Wiström har skrivit en bok som blir utgiven i september. Nu har framsidan släppts och den är Underbart Underbart Fin. Formgivaren är Sara Edström. Jag är så himla orimligt peppad för september, trotts att skolan börjar och sommaren tar slut. Allt pga Floras bok. Nu dreglar vi lite till över detta omslag. Hej då tack för mig. 

Som Eld av Sara Lövestam

 
 
En stund är det bara elden som knastrar. Det är en särskild tystnad, som påminner om musik. Kanske var det så musiken började. Någon lyssnade på eld och fick en känsla i bröstet.
 
Serie/Standalone/Genre: Ungdomsroman, standalone
Handling: Redan på skärgårdsbåten ser de varandra. Lollo sneglar på henne, den fräkniga tjejen med jeansjacka och rufsigt hår. Hon ser ut som en del av havet, och hennes pappa har redan druckit tre öl. De liknar två tufsiga fåglar, en stor och en liten luffare. Anna kikar på den nya tjejen, med mörkblå kavaj och glänsande hår i hästsvans. Hon är en av de rika, de som åker till skärgården för att de redan äger för mycket på land. När de båda familjerna kliver av på Sländö, går den rika tjejen med sin familj åt andra hållet. Men en kväll står hon på Annas brygga. Hennes hand rör vid Annas när de tar sig ned i båten på nummer 16. Det doftar som eld.
Utgivningsår: 2015
Sidor: Inbunden, 230 
Omslag: Jag älskar typsnittet som man har skrivit "Som eld" i. Bilden är fin men varför är bokryggen typ bajsbrun men massa små linjer? Förstör så mycket. Stör mig så mycket på det. 
Betyg: 4/5
 
Jag läste Hjärta av Jazz av Sara Lövestam förra året, och den var en av mina bästa böcker 2015. Så när jag såg Som Eld på bokrean var jag tvungen att köpa den. En riktigt fin kort bok som fick mig att känna mig glad. Sommar känslorna är på topp med skärgången, kärlek och myggor. Kändes "på riktigt", som om författaren ändå hade ganska bra koll på ungdomar idag. Fokuserar mycket på klass skillnader vilket kändes informativt och smart av författaren. Det ända som gjorde att den inte fick full pott var att karaktärerna (särskilt Anna) föll lite platt ibland och att den del lösa trådar lämnades på slutet. En del av ploten kändes onödig och tillförde ingenting till boken (tänker mest på en scen med Erik). Förövrigt är denna boken en riktig citat-pärla och språket var vackert. Boken är ganska lätt läst (fast inte mindre bra för det!) så passar perfekt om man inte är så van vid att läsa eller precis har tagit sig ur en reading slump. 
 
 

Me vs The Reality

källa
 
Hahah detta är 100% sant. Lite sorligt kanske men böcker är ju så fantastiska.  

Uprooted av Naomi Novik

 
But she hadn't been able to take root. She'd remembered the wrong things, and forgotten too much. She'd remembered how to kill and how to hate, and she'd forgotten how to grow.
 
Serie/Standalone/Genre: Young adult (New adult?), fantasy och standalone 
Handling: Agnieszka loves her valley home, her quiet village, the forests and the bright shining river. But the corrupted wood stands on the border, full of malevolent power, and its shadow lies over her life. Her people rely on the cold, ambitious wizard, known only as the Dragon, to keep the wood's powers at bay. But he demands a terrible price for his help: one young woman must be handed over to serve him for ten years, a fate almost as terrible as being lost to the wood. The next choosing is fast approaching, and Agnieszka is afraid. She knows - everyone knows - that the Dragon will take Kasia: beautiful, graceful, brave Kasia - all the things Agnieszka isn't - and her dearest friend in the world. And there is no way to save her. But no one can predict how or why the Dragon chooses a girl. And when he comes, it is not Kasia he will take with him.
Utgivningsår: 2015
Sidor: 438, Hardcover
Omslag: I have no words. Just look at it. Perfection. 
Betyg: 4.5/5 (Dock jätte svår bok att sätta betyg på) (Särskilt för mig med beslutsångest) 
 
Denna boken var som salted caramel icecream. Jätte gott men med en speciel smak. Jag kan säga direkt att om du letar efter epic fantasy så kommer du bli besviken. Denna historian har såklart fantsy element (fina klänningar, magi, kungadömen och krig), men annulunda än en del andra böcker. Det är en ganska mörk historia. Det händer otroligt mycket i denna boken, tror den utspelar sig under ungefär två år. Men aldrig känns boken hastig, utan den tog sin tid. Ploten bara bygdes på och på och ju längre in i boken man kom destå mer djup fick den. Språket var väldigt fint och hade definitift en egen ton. Dock så har denna boken nästan ingen karaktärs utveckling. Jag har inte häller bestämt mig om jag gillade magi systemet i denna boken eller inte, å ena sidan finns det en förklaring och på den andra sidan blir en del karaktärer "för mäktiga" utan någon jätte bra andledning. 
 
The Woods, Skogen var absolut helt förskräklig och en jätte bra ond makt. Jag fick ett starkt obehag i kroppen när jag läste om den. Jag grät inte i denna boken, mina ögon blev bara lite fuktiga på en del ställen. Fast i den här boken kändes det inte som om det var meningen att man skulle gråta. Den fick mig att tänka mycket istället. Tror att den här historian kommer stanna kvar med mig länge, men jag är lite osäker om den förtjännar 5 stjärnor. Men jag blev otroligt impad av denna boken iallefall. 
 

Top Ten Tuesday: Spring TBR

 
På brokeandbookish.com handlar denna veckans Top Ten Tuesday om vilka böcker som jag ska läsa i vår. Jag är så läs-taggad inför alla böcker på denna lista. Hoppas att jag kan köpa dom snart. Idag har jag nationella prv i svenska, läsförståelse. Är nervös, men jag är ganska bra på att läsa så det går nog bra. 
 
The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender av Leslye WaltonMagical realism, lyrical prose, and the pain and passion of human love haunt this hypnotic generational saga. Så står det på goodreads om denna boken och den verkar  f a n t a s t i s k t.
Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie - Den har vunigt massor med priser och så + så verkar den braaa.
The Love that Split the World av Emily Henry -  Jag har läst dom två förta kapitlerna av denna boken och den verkar så underbar. Språket var helt loyely och jag vill läsa denna så sjukt mycket. Handlar om den tjej som helt plötsligt börjar se "dom fel sakerna", hennes ytterdörr är en annan färg och sedan försvinner hela hennes stad. 
Why We Broke Up av Daniel Handler I'm telling you why we broke up, Ed. I'm writing it in this letter, the whole truth of why it happened. 
Between Shades of Gray av Ruta Sepetys1941, Sovjetunionen och en 15 årig tjej. Dessutom var den ganska hypad för några år sedan. 
A Darker Shade of Magic av V.E. Schwab - Magi, många olika London och en snygg kappa. Låter perfekt.
Howl's Moving Castle av Diana Wynne Jones - Verkar lagom utflippad och magisk.
The Color Purple av Alice Walker - Verkar jätte hemsk men bra. 
Rose Under Fire av Elizabeth E. Wein - WWII och kickass. Dessutom älskarde jag Code Name Verity av samma författare och detta är en fristående fortsättning typ. 
To All the Boys I've Loved Before av Jenny Han - Jag älskar dom andra böckerna som jag har läst av Jenny Han och vill gärna läsa denna boken av henne.
 

Berättelser från Engelsfors och Zelda

 
Berättelser från Engelsfors av Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren, Karl Johnsson, Lina Neidestam, Kim W Andersson.
Serie/Standalone/Genre: Engelsfors trilogin 2.5, serie roman 
Handling: Hemligheter från det förflutna avslöjas, och även ledtrådar om vad som komma skall. Vi får se gamla berättelser ur nya perspektiv, och får ta del av hittills okända historier. Vi får träffa De utvalda innan händelserna i Cirkeln, och efter händelserna i Eld. Och vi får möta den gäckande Mona Månstråle i egen hög person. 
Utgivningsår: 2013 
Sidor: Häftad, 112 sidor
Omslag: Fint, men tycker en del karaktärer ser så arga ut? 
Betyg: 4/5
 
Åhh, det var länge sedan jag läste Nycklen, men när jag såg denna på bibloteket kunde jag inte hålla mig ifrån att låna den. Jag slungades med full kraft tillbaka in i Engelsfors-värden och jag tyckte mycket om att läsa denna. I början av boken så möter man Mona Månstråle och hon spår hon en med kort. Sedan representerar varje liten historia ett kort (sorry om detta var lite oklart, trevligt format var det iaf). Min favorithistoria var Tornet, ag gillade också mest teknarstilen som var i den. Trevlig läsning och jätte bra om man vill komma igång med serie romaner (som jag gör nu). 
 
 
 
Zelda vs Patriarkatet av Lina Neidestam
Serie/Standalone/Genre: Det är del tre i Zelda serien, men jag har inte läst några av dom andra och det funkade bra. Det är igentligen inte så mycket handling. Serie roman.
Handling: Den hämningslösa feministen Zelda har efter konstskoleflum och backpackande i Asien kommit tillbaka till Stockholm. Beväpnad med en skyhög CSN-skuld och brinnande iver att lyckas kastar hon sig in i mediebranschens käftar. Men raketkarriären uteblir och Zelda drunknar istället i oavlönat slavgöra, mindervärdeskomplex och den nya kärleken Cesar, en kvasi-intellektuell skådespelare med rostig kvinnosyn. Den stridbara hjältinnan som skulle krossa patriarkatet tynar bort och ersätts av en darrande duktig flicka. Till slut ställs hon inför den oundvikliga frågan: är det viktigare att vara lyckad än lycklig? 
Utgivningsår: 2013
Sidor: Hardcover, 132 sidor
Omslag: Ja, ganska roligt. Gillar typsnittet.
Betyg: 3/5
 
Denna serie roman var riktigt rolig. Tar upp feminism på ett hänstlyst lös sätt och i många av sitvationerna känner jag mig igen i. Jag kan dock förstå om man lätt tar illa upp eller om man inte ser på denna serie romanen med humor att man kan ta lite illa upp. Det fanns inte riktig någon handling, utan varje sida hade ett skämt liksom. 

Illustrationer en fredag

Sun-Mi Shin: Lindsay Gardner - Starry Night:
'La Isla de Hobson' by Natalia Zaratiegui: Joppa:
Ilustração delicada por Choi Mi Kyung: ybryksenkova:
 
källa, källa, källa, källa, källa, källa
 
Det gör typ ont i mitt hjärta när jag tittar på dema illustrationerna. Så vackra är dom. Hoppas ni alla får en bra fredag! Jag ska gå på teater och så med några kompisar. Ska bli så roligt. Sedan planerar jag att läsa ut Uprooted och sedan börja på Som eld. Jag vill så gärna läsa en svensk bok innan nationella proven i svenska som är nästa vecka. Därför tycker jag att Som Eld passar bra. Lånade även hem Berättelser ifrån Engelsfors, We were liars, Looking for Alaska och Zelda ifrån biblioteket. Berättelser ifrån Engelsfors läste jag precis ut, och den var bra. Recention kommer. Trevlig helg och tack för mig. 
Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s