samman fattning: november

 
Denna månaden: Detta har jag läst denna månaden, totalt hela fyra böcker. Mitt mål är att läsa fyra böcker varje månad, minst. Alla böcker har varit på engelska och alla har varit väldigt bra. Tänkte att jag skulle läsa Allegiant (tredje boken i Divergent serien) men jag tror faktigst att jag skippar det. Jag behöver inte sådan smärta i mitt liv, vill inte spoila för någon men det händer sorliga saker i den boken.  
 
Divergent av Veroica Roth - Väldigt bra bok, gillar Tris väldigt mycket. 
Insegent av Veronica Roth - Bra bok, vissa delar jätte spännande och bra andra lite mer tråkiga.
Fangirl av Rainbow Rowell - JÄTTE GRYM! Läste ut denna boken på två dagar och gillar historien super mycket. Jag har skrivit mer om Fangirl här.
Carry on av Rainbow Rowell - Super fin kärlekshistoria tvistas med magi och mysterium. Älska´t. Recension här
 
Nästa månad: Vill läsa Hjärta av jazz, Gone girl och läsa om Det handlar om dig. Det skulle vara roligt att läsa om någon Harry Potter bok också eftersom dom är bäst att läsa på jul. Har också tänkt att jag ska ta och läsa hela Narnia serien och Jane Eyre. Vi får se vad jag hinner med helt enkelt, förmodligen inte allt jag vill. 

carry on av rainbow rowell

 
“He shakes his head, and he's saying something, and I think I might kiss him. Because I've never kissed anyone before. (I was afraid I might bite.) And I've never wanted to kiss anyone but him. (I won't bite. I won't hurt him.) I just want to kiss him, then go. "Simon...," I say. And then he kisses me.”
 
Carry On av Rainbow Rowell handlar om Simon Snow. Det är samma karaktär som ifrån boken Fangirl av samma författare (recention här). Det är svårt att förklara hur dom vå böckerna är sammankopplade men i Fangirl skriver huvudkarktären Cath en fanfic om Simon Snow som heter Carry On. Ranibow skriver inte denna boken som Cah, men hon har tagit insperation från sin tidigare bok Fangirl när hon skapade denna boken. Läs mer här. Men man behöver absolut inte ha läst Fangirl innan man läser denna bok.
 
I början tyckte jag boken var lite seg. Jag uppskattde boken man jag kände inte riktigt att jag älskade den. Jag forsatte att läsa och ungefär 150 sidor in i boken märkte jag att jag började gilla boken mer och mer. Språket är fenomenalt i även denna boken av Rainbow. Boken berättar historien ur olika karaktäres perspektiv, vilket jag gillar. Då får man chans att lära känna flera karaktärer och man får en mer tredimensionell historia. Detta gör även att Penelope och Agahta (Simons kompisar) blir mer kompleca karaktärer som inte bara agerar som Simons sidekicks. Penelope levererar ofta feministiska komentarer och är väldigt cool, älskar henne.
 
Själva historien är också bra. Jag tycker att den magiska värden som Rainbow målar upp är väldigt kreativ och unik. Trollformlerna som magikerna använder i boken är byggda av fraser och meningar som icke magiker, Normala använder sig av tex. så är Blinka lilla sjärna en kraftfull trollformel. Jag tyckte inte alls denna boken kändes som något Harry Potter wannabe, utan som en riktigt bra historia med en underbar romans.
 
Såhär beskrivs boken på goodreads.com:
 
Simon Snow is the worst chosen one who’s ever been chosen. That’s what his roommate, Baz, says. And Baz might be evil and a vampire and a complete git, but he’s probably right. Half the time, Simon can’t even make his wand work, and the other half, he sets something on fire. His mentor’s avoiding him, his girlfriend broke up with him, and there’s a magic-eating monster running around wearing Simon’s face. Baz would be having a field day with all this, if he were here—it’s their last year at the Watford School of Magicks, and Simon’s infuriating nemesis didn’t even bother to show up.

Carry On is a ghost story, a love story, a mystery and a melodrama. It has just as much kissing and talking as you’d expect from a Rainbow Rowell story—but far, far more monsters.
 

Det handlar om dig av sandra beijer

 
 
 Jag sitter kvar med frysna fingrar och tänker att jag dör om jag ser dig kyssa någon annan igen.
 
Titel: Det handlar om dig 
Författare: Sandra Beijer 
Serie/Standalone/Genre: Ungdomsroman
Handling: Jag är femton år, sju månader och tre dagar första gången vi träffas. Jag står i ett vardagsrum hemma hos någon som heter Erik. Du sitter med en ölburk i knät framför ett svart piano. Du är femton år, med konkav bröstkorg och blanka ögon efter den senaste burken du tömt och kastat mellan stolsbenen. Jag känner dig inte men senare, när vi står i kön till badrummet, ringer din mobiltelefon och du svarar på ryska. Fyra timmar senare följer du mig hem
Utgivningsår: 2014
Sidor: 255 sidor
Omslag: Jag gillar omslaget! Tummen upp definitivt. Sedan är det en fäldigt bra pocketutgåva också.
Betyg: 4/5
 
Denna boken är skriven av en av mina favorit bloggare och författare Sandra Beijer. Hon skriver så otroligt vackert och smärtfyllt. Boken är uppdelad i oregelbudna kapitel, ibland är dom en sida långa och ibland tjugo sidor. Gillar det sättet at skriva på. Har även följt denna bokens tillverknings process på Sandras blogg niotillfem och därför känns denna boken extra personlig för mig. 
 
Boken handlar mest om kärlek. Hur det är att vara kär, hur det pendar mellan att göra så fruktansvärt ont till bubblande eufori. Låten "Snälla bli min" av Veroica Maggio känns som den här boken i musik format, eller om de är tvärt om? Gillar låten och gillar boken iallefall. Boken utspelar sig på hösten och tycker den är en sådan bok som passar perfekt att läsa nu i november mörkret, och när som helst annars på året också. Om man har varit kär så känner man igen sig i denna boken, oavsett om du har levt i 16 eller 81 år. 
 
Kan tycka att boken romantiserar alkohol, vilket såklart inte är bra men i ungdomsböcker blir de lätt så för att skapa känsla, plus att många ungdomar dricker och då är det en medskriven faktor i en ungdomsbok kan jag tycka. Men det kan vara värt att tänka på när man läser boken. Språket är det finaste med denna boken. Historien är också bra men jag uppskatar språket mer tror jag. Det är poetiskt och man känner igen hennes sätt att skriva från tidigare texter jag har läst av henne. Det är beundransvärt. Det är också en av mina absoluta favorit kärleks böcker. 

best of: femal caracters

 
 
Hermione Granger 
Brightes which of her age. Hon har en sjäv klar plats på denna listan, och i mitt hjärtan. Hon är så jäkla smart, badass och modig. Hon visar oss att det är okej att vara bossig och tjej på samma gång och att bara för att man är "good girl" så behöver man inte vara mesig. Hon är även politiskt aktiv och hjälper dom som blir illa behandlade, tex. genom S.P.E.W.
 
 
 Black Widow, Natalia Alianovna Romanova
 Den colaste agenten. Hon är så jäkla kick-ass-worrior-princess som man kan bli. När hon judo fippar någon eller när hon gör en volt och sedan slår någon, mitt hjärta slår några extra slag. Det är synd bara att hon blir så sexuellt porträtterad i filmerna och i serier tidningarna, hon förkärnar mer än bara tighta kläder.
 
Viste ni att det har kommigt ut en bok som handlar hon henne, den heter Black Widow: Forever Red. Jag är taggad på att läsa den.
 
 
Annabeth Chase 
Dotter till Athena, visdomens och krigets gudinna. Hon har hjälp till att rädda värden oräkneligt många gånger och vi älskar henne för det. Hon är inte rädd för något, förutom spindlar då. Hon har lärt mig att man aldrig ska ge upp hoppet om dom man älskar och att kunskap är bättre än styrka. 
 
 
 
Tris Prior
Tris vågar göra som hon vill. Hon går efter det hon vill ha och är inte rädd för att göra det. Hon är jätte smart men hon är fortförande mänsklig. Hon gör inte som någon säger åt henne att göra om hon inte vill.
 
 
 Princess Anna of Arendelle
 Anna är så omtänksamm, rolig, klumping och modig. Jag tycker hon inte får tillräkligt mycket uppmärksamhet för att hon räddare Arendelle från Vinten. Hon tror på människor att dom är snälla, innerst inne. Jag älskar henne. Hon är också riktigt cool, hon slåg ner några läskiga vargar med en gitarr. 
 
 
Buffy Summers
Hon äger. Hon klär sig shit snyggt men samtidigt så slaktar hon vampyrer och andra varelser som om det a piece of a cake.  
 
 
 
Katniss Everdeen
Hon är så bra. Hon är rebell, jägare och vinnare av det 74 hugerspelen. Hon är as tuff och viker sig inte för utmaningar. Hon offrar sig själv för dom hon älskar och hon trotts att hon är rädd gör hon det hon behöver för att uppnå rättvisa.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detta är några av mina kvinliga favorit karaktärer. Jag kommer någ göra några till sådanna här inlägg, det är viktigt att fyfta fram starka kvinliga karaktärer. Bilderna är från printrest.

Taylor Swift book tag

 

1. We Are Never Ever Getting Back Together (pick a book or series that you were pretty sure you were in love with, but then wanted to break up with)

Vet inte riktigt på denna frågan, men blev lite besviken på mig själv att jag inte älskade Throne of glass. Gillade den men inte älskade. Får se med dom andra böckerna, jag tyckte den andra boKen var bättre än den första så dom kanske blir bättre.

 2. Red (pick a book with a RED cover) 

Ruby Red, Jane Eyre, Catching Fire. Röda framsidor är ju så snygga.

3. The Best Day (pick a book that makes you feel nostalgic)

Harry Potter böckerna av J.K. Rowling – duhh?

4. Love Story (pick a book with forbidden love)

Twilight känns som det självklara valet här.

5. I Knew You Were Trouble (pick a book with a bad character you couldn’t help but love)

  Gillar ändå Luke från Percy Jackson. Han är så gullig i The dimigods diarie.

 6. Innocent (pick a book that someone ruined the ending for)

Allegiant av Veronica Roth, har inte läst den ännu men vet vad som händer. Kommer gråta floder

7. Everything Has Changed (pick a character from a book who goes through extensive character development)

Cath från Fangirl tycker jag utvecklades mycket under bokens gång. Love till henne. Men tycker att nästan alla karaktärer i dom flesta böcker genomgår en stor personlighets förändring. Tror lite att jag sa Cath för hon är med i den senaste boken jag läste.

8. You Belong With Me (pick your most anticipated book release)

The hidden oracel av Rick Riordan. DEN KOMMER UT I MAJ OMG OMG OMG!!!!!!!!!!

9. Forever and Always (pick your favorite book couple)

Percabeth är bäst (Percy och Annabeth i Percy Jackson och dom andra serier). Fast det är väldigt svårt för mig att välja en otp. Älskar ju Jilly också ifrån Harry Potter. 

10. Come Back, Be Here (pick the book you would least like to lend out, for fear of missing it too much)

Jag lånar inte ut böcker. Alltså nej. Men just nu är jag mest rädd om Carry On av Rainbow Rowell, bär den i min väska i en plastpåse.

11. Teardrops On My Guitar (pick a book that made you cry a lot)

Alla böcker. Gråter väldigt lätt. Men The Fault In Our Stars är ju extra sorglig.

12. Bad blod (pick a female badass characte)

Älskar så många... Svårt att välja men Annabeth Chase från Percy Jacksn är grym. Älskar henne. 

magnus chase and the sword of summer

 
 
“I, at least, will make sure you get a proper trial before the thanes cast your soul into Ginnungagap!” Samirah and I exchanged glances. We didn’t have time to be captured and sent back to Asgard. I definitely didn’t have time to get my soul cast into a place I couldn’t even pronounce.
 
Jag köpte denna boken så fort den kom ut den 6 oktober. Jag hade väntat på denna boken i nästan ett halvår och äntligen var den min. Magnus Chase And The Gods Of Asgard: The Sword Of Summer. Första boken i en trilogi om Magnus Chase och dom gamla vikingar gudarna. Jag läste ut boken på lite mer en en dag och jag älskade den. 
 
Boken utspelar sig i samma värd som Percy Jackson böckerna och är skriven av Rick Riordan. Jag har resenserat den första boken om Percy jackson här. Magnus Chase är sexton år bor i Boston, på gatorna. Ändan sedan branden i han och hans mammas lägenhet har han levt på gatorna. Det sista hans mamma sa åt honom att göra var att springa, och aldrig leta upp sin morbror. Polisen söker efter honom, dom vill fråga frågor om hans mammas död, om branden. Han förstår att gömma sig får honom att verka misstänkt, men han har inget val, ingen annan verkade ju ha sett vargarna med iskalla ögon den natten i lägenheten. Hade han bara inbillat dig allt? Nej, han var säker på att han såg nått. En dag söker hans morbror upp honom, manen hans mamma varnade honom för. Han har svar på den frågan som har bekymrat Magnus hela livet, vem är hans pappa? När hans morbror berättar att hans pappa är en gud, en gud från den nodiska mytelogin, tror Magnus först inte på honom. Men segan börjar hans liv bli konstigare och konstigare. Vikingar myterna är sanna. 
 
För att vara ärligt tycker jag att man ska ha läst dom andra Percy Jackson böckerna innan man läser denna boken, dels för att dom är sammankopplade och dels för att dom andra Percy Jackson är så hilma bra. Fast det är såklart bara min rekomendation, jag tror att man skulle förstå boken och tycka om den även om man inte har läst dom andra böckerna först, men det är vissa små paralleller som sammankopplar böckernat. tex. är Magnus kusin till Annabeth som är med i Percy Jackson böckern. Magnus är också helt olik Percy, han är fortförande sassy och modig, men på ett annulunda sett än Percy och Ricks andra karaktärer.
 
Boken är väldigt roligt skriven, med ett språk som flyter på helt natuligt, precis som Ricks andra böcker. Dessutom är boken svin rolig och spänande. Den var precis lika bra som jag förrväntade mig, kanske lite bättre. Man hade kanske tro att eftersom Rick har skrivit så många "liknande" böcker att hans böckerna tapar sitt sting efter ett tag, men nej. Han bara förtsätter att skriva asbra böcker som jag och många andra blir beroende av.
 
 
Dessutom framsidan? Så jävla vacker. Jag har inte ord för hur fin jag tycker den är. Färgerna är fantastiska och bilderna är så detalj rika. 
 
 

böcker jag har köpt den senaste månaden

 
Jag har köpt en del böcker den senaste tiden, inte i närheten av hur många jag vill köpa men ändå ett par stycken. Köpte Lola and the boy next door men den kom inte med på bild. 
 
Magnus Chase And The Gods Of Asgard, The Sword Of Summer - Jag köte denna så fort den kom ut, alltså den 6/10. Jag jag läste ut den på två dagar. Den var så underbart bra och allt jag hoppades att den skulle vara. Bokrecension kommer snart. 
 
Det Handlar Om Dig - En av dom bästa kärleksböckerna jag vet, så grymt bra är den! Fattar inte att det har tagit mig så lång tid att köpa mig ett eget exemplar. Rekomenderas varmt.
 
 
Percy Jackson And The Olympians, box set - I samma veva som jag köpte Magnus Chase passade jag på att köpa ett set med alla fem böckerna i den första serien om Percy Jackson. Recension på den första boken här.
 
Hjärta Av Jazz - En bok som jag köpte i en seconhand affär. Har läst några kapitel och den är väldigt bra en så länge. Fint språk.
 
 
Jane Eyre - Gick runt på akademibokhandlen och blev tvungen att köpa den, ser ni framsidan? Mitt bokhjärta dog lite. Dessutom är den en kalsiker och jag tror jag kommer gilla den.
 
Pride And Prejudice - Likadant med denna boken, framsidan! På akademibokhandlen hade dom massa såhanna här klassiker med svin fina omslag, vill igentligen ha alla men får nöja mig med två (sålänge). Även denna ska ju vara bra.
 
 
Carry On - Rainbow Rowells nya bok! Den handlar om Simon Snow som är magiker. Den ska vara super bra, har hört att den ska fylla lite av tomheten efter Harry Potter. En del har sagt att det är årets bästa bok. Läser den just nu. 
 
A Frozen Heart - Frozen i bokformat. Jag är en sådan nörd. I boken får man följa Hans och Anna och man får veta vad dom verkligen tänker och känner för varandra. Var tyungen att köpa denna. Frozen forever.
 
 

Fangirl by Rainbow Rowell

 
“You’ve read the books?”
“I’ve seen the movies.”
Cath rolled her eyes so hard, it hurt. (Actually.) (Maybe because she was still on the edge of tears. On the edge, period.) “So you haven’t read the books.”
“I’m not really a book person.”
“That might be the most idiotic thing you’ve ever said to me.”
 
Alltås denna boken. Så fin. Språket som i alla Rainbow Rowells böcker är riktigt riktigt bra. Man sugs in i denna värd som hon målar upp och man blir riktigt fäst vid karaktärerna. Boken finns att köpa på svenska men som alltid rekomenderar jag den på orginalspråk. Jag vet att Kattugglan har skrivit ett inlägg om just Fangirl på svenska, här
 
Boken handlar om Cath som är en blyg nittonårig som älskar Simon Snow, som är en likvärdighet av Harry Potter. Hon har även en tvilling syster som heter Wren, och nu när dom började på universitetet trodde Cath att dom skulle fortsätta att dela rum, så som dom alltid har gjort. Men Wren vill ut och dansa och träffa nya människor, något som Cath inte vill. Hon skriver en fanfix som heter Carry On, Simon som har flera tusen läsare, som alla vill att hon ska uppdatera mer och mer. Cath försöker balansera universitetets livet med sina andra mål, att träffa så få personer som möjligt och förtsätta skriva sin fanfix. 
 
Hela handlingen tycker jag är så bra, jag känner igen min mycket i Cath. Hon är blyg, klumpig och så brutalt pinsam att man inte kan göra annat än att älska henne. Jag älskar fanfix, både att läsa och nu efter denna boken blev jag inspererad att skriva själv. Jag rekomenderar dig att du läser denna boken, jag har redan bestämt mig för att jag måste köpa hem denna boken. Jag kommer definitivt läsa den igen. 
 
Rainbow Rowell släppte en bok som heter Carry On i oktober. Den handlar om Simon Snow (!!!!) och verkar jätte bra. Jag köpte den för några dagar sen och är så taggad på att få läsa den. Recension utlovas.

böcker jag har lånat på biblioteket

 
Percy Jackson Greek Heroes - En rolig och intressant bok om grekiska hjältar berättat från Percys perspektiv. Rekommenderar den om man gillar Percy Jackson men också grekisk mytologi i allmänhet. 
 
Harry Potters magiska värd - En bok som analyserar JK Rowligns val av tex namn och mystiska varelser. JK Rowlig har ju hämtat en del av sina monster och magiska varelser ifrån legender och myter, tex Flyffy. I den grekiska mytologin finns det en hund med tre huvuden som vaktar ingången till underjorden och han kan luras genom att man spelar musik för han (en av hjältarna i Percy Jackson Greek Heroes gör så). Slumpen? Väldigt intressant bok om man gillar extra nödig fakta.
 
Fantastic beasts and where to find them - En bok om magiska varelser i Harry Potter universumet. Kommer på film nästa år. Rekommenderas. 
 
The tales of beedle the bard - Sagor från Harry Potter universumet. Översatta från dom original runorna av Hermione Granger, inkluderar även Dumbeldors egna anteckningar och tankar kring sagorna. Mycket trevlig att läsa, denna boken kan rekommenderas att köpas istället för att låna på biblioteket då den är jätte fin och bra men dessutom går intäkterna för denna boken till väldgörande ändamål. Bilderna i boken är ritade av JK Rowling själv.
 
Fangirl - Ser mycket fram imorgon att läsa denna bok av Rainbow Rowell. Har köpt Carry On som även är skriven av henne och har förstått att dom är sammankopplade på något vis. Återkommer med en recension men har hört bara bra saker om denna boken. 
 
Insurgent - Fortsättning på Divergent och kom ut på film i somras. Håller på att läsa den just nu och älskar den. Karakrärerna är så äkta och storyn är så bra. 
 
Aristotle and dante discover the secrets of the universe - Läste denna boken för ganska länge sedan och älskade den, vackert språk och fin handling. Såg den på biblioteket och tänkte att jag ska läsa om dem. Super bra bok. 
 

harry potter tag

 
Favorit bok? 
Helt klart Den flamande bägaren (Glodet of fire). Älskar Hermione och hennes sass i den boken. Dessutom blir Hagrid kär och man får möta dom andra trolkarskolorna.
 

Favorit film?
Glodet of fire eller Half blod prince
 
 
"Sämsta" film? 
Jag skulle nog säga att Order of the fenix är den minst bäst.
 
 
Scener som fick dig att gråta?
Gråter oerhört lätt, jag gråter minst en gång varje film men när Fred dör gråter jag floder, börjar nästan gråta när jag tänker på det. Jag kommer aldrig acceptera hans död, jag förnekar den. 
 
 
Om du kunde hångla med någon karaktär, vem skulle det vara?
Någon av Weasly tvillingarna eller någan av dom unga marauders (minus peter såklart). Jag har lite svårt för att bestämma mig.
 
 
Favorit karaktär?
HERMIONE JAEN GRANGER
 
 
Vad skulle din patronus vara?
Tog ett test och min patronus är en kanin. Precis som Lunas :)
 
 
Vilket hus är du med i?
Hufflepuff
 
 
Om du kunde möta någon av skådespelarna, vem skulle det vara?
Emma Watson, feminist och ascool. Varför skulle någon inte vilja träffa henne?
 
 
Om du var med i Quiddich laget, vilken position skulle du spela?
Vet inte om jag skulle vara med för är typ rädd för bollar men att vara Slagman (kvinna) verkar kul. Då slår man ju Dunkare ifrån sig och då är det mindre chans att jag sabbar det. 
 
 
Favorit ship?
Jily (James och Lily) forever in my heart. Men älskar också Romione (Ron och Hermione). 
 
 
Är du nöjd med slutet?
Jo, tror dock inte på hela det lyckliga slutet på tågstationen utan jag ser det lite med som en dröm. Eller vet inte riktigt, men tror inte att allt slutar så bra. Trolldomsministeries har en del problem att ta itu med förutom Voldermort. Typ Muggel "racism" måste sluta. Dessutom var hände med Harrys och Ginnys barns namn? Albus Severus Potter (Weasly)? 
 

fantastic beast and where to find them

 
18 november 2016 kommer en ny film i som utspelar sig i Harry Potter universumet, nämligen Fantastic beast and where to find them. Den utspelar sig 70 år före Harry Potter filmerna i New York, alltså på 1920 talet. Den handlar om Newt Scamander och hans äventyr i New York. Jag är så taggad! Eddie Redmayne ska spela Newt och det tror jag blir jätte bra. Tydligen så säger man no-maj (“no madge,” as in “no magic”) i Amerika istället för Muggle. Bilderna från inspelnigarna ser helt fantastiska ut, jag har länkat dom lite längre ner. Dessutom ska det tydligen vara en glamorös tjej som kan läsa tankar med i filmen och JK Rowling har varit med och skrivit manuset. Detta låter för bra för att vara sant. Det är meningen att det ska bli en triliogi, alltså så har vi två mer filmer att se fram imot. Ett tips är att läsa boken "Fantastic beast and where to find them" innan filmen kommer ut. Boken är rolig att läsa och Harry, Ron och Hermione har kladdat lite antekingar i boken och dessutom lär man sig mycket om dom mystiska varelsena i Harry Potter universumet.

percy jackson and the lightning thief

 
denna bok alltså. början på en av dom bästa book serie som skrivits. percy jackson and the lightning thief. pojken som är född till hjälte. 
 
boken handlar om tolvåriga percy jackson. han har allt varit ett problem barn, han har en tendens att bli utslängd från alla skolor han går på. en dag på en skolutflyckt så attackerar hans matte lärare honom, fast helt plötsligt har hon vingar och huggtänder. han lyckas överlev och en helt ny värd öppnas. dom gamla grekiska gudarna existerar fortförande och han är barn till en av dom. han är ett halvblod och hans öde är att bli hjälte.
 
denna boken är så underbar! handlingen låter kanske lite klychig men boken är riktigt riktigt bra. på samma nivå som harry potter vill jag påstå. rick riordan skriver på ett lättsamt och roligt sätt som man blir besatt av. denna boken är första i en serie på fem om percy jackson. efter den serien finns det många mer böcker av rick riordan som man kan läsa som utspelar sig i samma värd som percy jackson. jag har läst denna boken säkert fyra-fem gånger än så länge. jag rekomenderar den till alla, oavsett om man är tolv år eller sjutiosex. ett plus är att man lär sig otroligt mycket om grekisk mytologi.
 
framsidan. framsidan tycker jag är jätte cool och vacker. den har med boken att göra och är målad riktigt bra. det är bra att dom inte har ändrat framsidan på den svenska utgåvan. fast jag tycker att orginal utgåvan har ett finare textsnitt och det är mycket snyggare att det är gul/guldig färg på bokstäverna istället för vitt. 
 
                              citat från boken:
 • When she looks at me, it's like she's seeing all the good things about me, none of the bad. I've never heard her raise her voice or say an unkind word to anyone, not even me or Gabe. 
 • I felt so relieved, I wanted to cry, though I didn't think that would be very heroic. Grover was the only friend I'd ever had for longer than a few months. I wasn't sure what good a satyr could do against the forces of the dead, but I felt better knowing he'd be with me.
 • "Don't you get it, Percy? You are home. This is the only safe place on earth for kids like us."
  "You mean mentally disturbed kids?"
  "I mean not human. Not totally human, anyway. Half-human."
  "Half-human and half-what?"
  "I think you know."
  I didn't want to admit it, but I was afraid I did. I felt a tingling in my limbs, a sensation I sometimes felt when my mom talked about my dad.
  "God," I said. "Half-god."
  Annabeth nodded. "Your father isn't dead, Percy. He's one of the Olympians."
 • "At camp you train and train. And that's all cool and everything, but the real world is where the monsters are. That's where you learn whether you're any good or not." 
 • "The best peopel have the rottenest luck."
 
jag köpte detta settet på adlibris för 272:- (länk) med alla fem böker på engelska. det känns som om det är värt det. kankse en bra julklapp till någon? jag kan också rekomendera att läsa bökern på engelska om du kan, dom är bättre på engelska. alla böker är bättre på orginalspråk så det blir roligare om man får den ultimata läsupplevelsen. jag läse böckerna på svenska först och sen köpte jag och läste om alla på engelska, så kan man ju göra om man är rädd att inte änns engelska är tillräkligt bra. men dom är såklart helt underbara på svenska med.
 
läs också av rick riordan (länk till hans hemsida):
percy jackson and the lightning thief/född till hjälte 
percy jackson and the sea of monstres/ monsterhavet 
percy jackson and the titans curse/ titanens förbanelse
percy jackson and the battel of the labyrinth/ kampen om labyrinten
percy jackson and the last olympian/ striden om olympen
 
heroes of olympus, the lost hero/ den försvunne hjälten
heroes of olympus, the son of neptune/ den fängslade guden
heroes of olympus, the mark of athena/ athenas tecken
heroes of olympus, the house of hades/ inte utkommen på svenska ännu
heroes of olympus, the blood of olympys/ inte utkommit ännu
 
kane chronicles, the red pyramid/ den röda pyramiden
kane chronicles, the throne of fire/ eldtronen
kane chronicles, the serpents shadow/ ormens skugga 
 
magnus chase, the sword of summer/ inte utkommit ännu

Lola and the boy next door av Stephanie Perkins

 
 
Cricket turned around, confused. And then... He did something that chaged everything. He stepped deliberately in front of them and blocked my view. "Dont lisen to them, I like how you dress." He liked me just as I was.
 
Serie/Standalone/Genre: Anna and the French kiss 2, men går att läsa på egen hand också. Ungdoms roman.
Handling: Lola Nolan is a budding costume designer, and for her, the more outrageous, sparkly, and fun the outfit, the better. And everything is pretty perfect in her life (right down to her hot rocker boyfriend) until the Bell twins, Calliope and Cricket, return to the neighborhood. When Cricket, a gifted inventor, steps out from his twin sister's shadow and back into Lola's life, she must finally reconcile a lifetime of feelings for the boy next door.
Utgivningsår: 2011
Sidor: Hardcover384 pages
Omslag: Det orange omslaget är helt okej. MEN DET SVENSKA OMSLAGET ÄR JÄTTE FUL, VAD ÄR DET ENS FÖR NÅGOT???
Betyg: 5/5
 
Jag gillade denna boken jätte mycket. Fin kärlekshistoria. Tyckte om Lola som karaktär och Cricket är en himlans söt kille. Jag tycker inte titlen på denna boken eller framsidan gör boken rättvisa. "Lola and the boy next door" låter inte riktigt som en jätte bra bok som får en att gråta, utan mer som någonting en fjortonårig har skrivigt. Jag  ä l s k a r  sättet som Stephanie Perkins skriver på, framått och ärligt. Jag tycker denna boken är den perfekta om man letar efter en ungdomsroman och feelgood. Jag grät några gånger i boken vilket alltid är ett plus. Boken fokuserar inte bara på romantiska relationer utan också på Lolas familj vilket gör att historien får ett annat djup. Rekomenderas varmt.
 
Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s