new girl, gudarna och valborg

 
flora tipsade om en jättecool app på sin blogg som får alla bilder att se ut som om dom är tagna med en engångskamera. såklart var jag tvungen att testa den och kolla vad fint. älskar den så mkt. tror den heter huji. 
 
.
 
åskan dundrar utanför fönstret och jag ligger insvept i en filt. om några timmar ska jag vara finklädd taggad glad sminkad mm ect. men just nu vill jag bara kolla på första avsnittet av säsong 7 new girl och dricka te. valborg är en fin högtid, tycker om att vi har en dag tillägnad våren. ska bli kul att fira den ikväll. men nu ska jag se om nick och jess ska förlova sig eller inte. 

løkken, skagen och champangefrukost

stranden i løkken!! så otroligt fint. vi bodde alltså tio min gång från denna fantastiska utsikt. 
det var massor av tussilagos överallt <3
felicia (min ish låsaskusin) fyllde 18 år så hennes föräldrar fixade en supermysig champangefrukost. 
en fyr som nästan har begravts i sand. så sjukt coolt. 
utsikten från en jättehög sanddyn som vi klätrade upp på. 
det blåste ganska mycket men vi var glada ändå
åt super super god fisksoppa på en resturang i skagen
här är alltså längst ut vid skagen, där de två haven möts. coolt att man liksom såg hur vågorna slog emot varandra från två håll. 
det var ett sällskap som hade hyrt vagnarna man åkte ut med så vi fick gå. men sällskapet såg ut att ha det trevligt, de var alla finklädda och drack bubbel. tänker att det kanske var ett bröllop? 
another picure from skagen
 
var alltså i danmark med men bonussläkt. det var väldigt kul men samtidigt ganska intensiva dagar. känner ju inte min bonussläkt super bra eftersom min mamma och pappa bara har varit skilda i några år. iallefall, vi bodde i ett hus i løkken, och åkte sedan på lite dagsutflykter och så. var där torsdag natt till söndag morgon. på fredagen hade vi super fint väder och jag gick på stranden i klänning utan strumpbyxor. det var stjärnklart varje kväll och regnade inte någonting. 
 
andra grejer som inte fångades på bild: var på skagen-museet (toppen bra! om ni är där gå på det), åt också supermycket god mat, läste en bra bok, drack drinkar och solade. 

skor skor mer skor

Vans Old Skool Suede + Canvas Sneaker | Urban Outfitters
Vintage Womens shoes Free Ship faux suede lace Up block mid heels oxfords brouge #Unbranded #Casual #Casual
Köp adidas Originals GAZELLE - Sneakers - vapour pink/white/gold metallic för 999,00 kr (2017-02-17) fraktfritt på Zalando.se
Black Suede
summer heels, shoes under $100, embroidered heels, francesca's, #franlove, summer style
Helen Heel in Tangerine
Sneakers & rips.
 
källa 1, källa 2, källa 3, källa 4, källa 5, källa 6, källa 7, källa 8
 
nu sopas ju gatorna från grus och sand och vägarna är inte längre fyllda med snö och slask. därför är det det perfekta tiden att köpa nya skor och framförallt ha dom på sig. jag har fönsteshoppas lite skor som jag gärna hade haft hemma i gaderoben. klickade precis hem ett par nya vita sneakers med röda detaljer så det känns kul. 

vykort - kläder och en soluppgång

en outfit som jag hade en solig dag nu i april. frös lite i min jeansjacka men vad gör det egentligen? 
en solig vägg, smutstvätt och en ny klänning från hm. 
jag har köpt ett par röda nätstrumpbyxor wihi
klockan halv sex en lördagsmorgon. vaknade trots att jag var dödstrött (hade gått och lagt mig vid tre natten innan) och såg solen gå upp samtidigt som jag åt överblivna nudlar. festdekoren hängde fortförande kvar i fönsterna och allt var väldigt mysigt. kändes som jag var helt ensam på jorden. 

kortfilmer&dokumentär mm

 
Bildresultat för the kiosk short movie
 
the kiosk - handlar om jobbar i en kiosk. hon drömmer mkt om att resa mot solnedgångar. väldigt fint <3 man blir glad av denna kortfilm. bara 7 min lång så gör dig själv en tjänst och se den nu. 
 
Bildresultat för Afternoon tea Kortdokumentär av Maria Fredriksson.
 
afternoon tea - ett gäng tanter samtalar om döden och om livet, kanske inte så farligt att bli gammal trots allt? 
 
Bildresultat för elizabeth gilbert on genius
 
your elusive creaive genius av elizabeth gilbert - en föreläsning som handlar om kreativitet som begrepp och hur det påverkar konstnärer. mkt bra. 
 
Bildresultat för eran dokumentär
 
eran - handlar om punk, konst, sverige under 70-80 talet och om att skapa sig en egen plats i ett samhälle som inte vill ha en. tre delar på en timme var, men verkligen värt att se allt. blev tipsad om denna av min kompis felicia (thanks <3). 
 
Bildresultat för looks aren't everything believe me i'm a model ted talk
 
looks arent everything. believe me, iam a model av cameron russell - cameron russell som är model delar med sig av sina tankar kring skönhet och självkänsla. sevärt! 
 
Bildresultat för stoerre-vaerie
 
stoerre vaerie - denna kortfilm utgör grunden till amanda kernells guldbaggebelönade film sameblod. handlar om elle som har tagit avstånd från sina samiska rötter, och nu är hon tillbaka igen för sin systers begravning. superfin <3 grät en skvätt faktiskt. 

några påskdagar på öland

jag har ätit supergod mat (sallad med sötpotatis, morot, tomat, ägg&ärtskott, mackor med ägg, tomat och ärtskott) (alla människor borde ha ärtskott på all mat) 
kollat på brooklyn 99 och haft sällskap av en hund 
jag matchade mitt påskägg och åt mer god mat
promenerade till havet w/ ma fam
 
Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s