mitt musikår 2017

 
mitt musik år 2017! älskar älskar älskar denna funktionen spotify har <3 så roligt ju. lyssnar nog inte på så mycket musik om man jämför med andra, jag tycker om att ha det tyst ibland. men när jag väl lyssnar på musik gillar jag låtar som berättar historier, lunga låtar med mycket gitarr och pampiga musikaler. gjorde ett inlägg om musik i början av november, och eftersomd et är typ samma musik som jag lyssnar på nu länkar jag det till er här. 
 
 
konserer & musikaler jag har vairt på iår: 
veronica maggio - på fårö. var en helt magisk kväll och jag och mina kompisar stod nästan längst fram. när strömmen gick och det blev allsång <3 så fantastisk upplevelse. 
emmaboda - då såg jag hov1, lite av little jinder och massa andra band som jag ärligt talat inte kommer ihåg namnen på. men det var askul och väldigt bra. 
la cage aux folles (musikal) - denna såg jag och familjen i linköping. var väldigt fint och kul. 
ulrik munther - han var och sjöng på min skola vilket faktiskt var väldigt bra. kul grej på en skoladag med paus för konser. 
jesus kristi superstar (musikal) - såg den på växjö teater med den konfagruppen som jag är ledare för. väldigt trevligt att se den med ett gäng fjortonåringar. 
vårshowen - varje år sätter musiktillägget på min skola upp en musikal <3 så fint och kul att det händer sånt på min skola. 
 
det var nog alles. 
 
 

på mitt vegetariskt julbord

typ allt på ett traditionellt julbord innehåller ju kött, vilket är lite synd. tur att det finns så mycket goda vegitariska grejer man kan göra istället! 
 
Winter Salad with Maple Candied Walnuts + Balsamic Fig Dressing | halfbakedharvest.com @hbharvestRoasted sweet potato & carrot soup: This silky smooth, super versatile vegetarian soup is perfect for a dinner party starter, everyday dinner or warming lunch - with 2 of your 5 a day
 
bild 1: bourguignon. har inte provat att göra denna grytan innan men har saknat något liknande tidigare jular. tänker att det blir som en variant av doppekött. tycker också den ser så god ut <3 
 
bild 2: "vinter sallad". jag brukar alltid ha någon form av sallad med nötter och ost mm. gärna också med kokade rödbättor och honung.  superlätt att fixa och alla uppskattar det. 
 
bild 3: sötpotatis-soppa. så himla himla himla gott!! plus att det är lätt att göra för många. 
 
andra grejer på mitt julbord: 
  • brieost med kex och marmelad 
  • fikon!! 
  • gott bröd 
  • ägghalvor med valfri topping (tex. hackad lök, majonäs och gurka) 
  • janssons fast utan anjovis då
 men kom ihåg att man kan äta precis vad man vill på jul! man behöver inte följa traditionerna <3 

min önskelista 2017

 
snart är det ju jul och i sann blogg anda tänkte jag visa lite vad jag önskar mig i julklapp. 
 
¤ böcker:
      - en fest för livet av ernest hemingway
      -  a christmas carol av charles dickens
      - burial rites av hannah kent 
¤ pyjamas !! gärna stor och i flanell (har stavat fel på min bild men men) 
¤ svarta långärmade tröjor (polo = fint)
¤ svarta lackskor med trubbig låg klack
¤ röd minikjol (länk)
¤ close up filter till min kamera, för jag vill gärna testa att fota lite macro. (länk)
¤ akvarellpenslar (länk)
 
 

my daugher, my fife, our robot, and the quest for immortality

 
såg detta fantastiska ted-talk igår! handlar om en superromantisk kärlekshistoria (hon bygger en robot för att kunna vara med sin fur i all evighet!!!!), hur det är att vara trans-kvinna, hur man forskar fram ett botemedel för en sjukdom utan någon som helst medecinsk utbildning och MYCKET MERA. så himla inspirerande och vackert, grät en skvett faktiskt. dagens tips, från mig till er. 
 
i övrigt idag har jag varit på studiebesök på sjukhuset, pluggat supermycket matte, haft glitter-smink och lyssnat på mina top låtar från 2017 (spotifys statistik släpptes precis ju). en fin onsdag. hoppas ni har det bra! 
 
 

november 2017

 
böcker: 
allt är för bra nu av veronica maggio (4/5)
spill zone av scott westerfeld (3/5)
the sun and her flowers (5/5) 
historietter av hjalmar söderberg (3/5)
 
vad jag har gjort: 
- det var ju höstlov och då fikade jag med kompisar, gick på en 19 års fest och var på en alla helgongudtjänst som min mamma höll i (hon är präst). det var så fint med alla ljusen och en väldigt fin men sorlig stämning i kyrkan. efter det så åt jag middag med mommo och moffa <3 
- min kompis fyllde år och passande nog var vi på en fest vid tolvslaget. då sjöng ett helt vardagsrum för henne och vi poppade popcorn någon annans micro och skålade i plastglas. 
- bowlade med mina kusener och det var faktiskt väldigt kul. har alltid varit skeptiskt till bowling men får nog tänka om där. sen åt vi lasagne och marängsviss. 
- firade farsdag med att äta brunch på ett fik. det var väldigt mysigt. efter brunchen gick jag till mitt nya jobb (!) vilket var spännande. jobbar nu som simlärare för barn och det är faktiskt väldigt kul. 
- såg teatern: jesus christ superstar med mina konfirmander. 
- bakade julgodis med några kompisar och lyssnade mkt på julmusik 
- firade min morbror som fyllde 40! mysigt att träffa släkten och de hade en supersöt kanin som jag gosade med.
- har också börjat se stranger things (är på s2 e3 nu) och det är superbra!!! blir lite sur på mig själv att jag inte började kolla tidigare. 
 
november har varit jättemysigt . har dock inte läst så jättemycket vilket har varit lite synd, men det har varit ganska mycket i skolan så har inte hunnit. har varit ganska stressad i perioder men då har jag påminnt mig själv om ta det lungt och bara sova en stund och lyssna på dämpad musik. jag får migrän av stress ibland och därför är det extra viktigt att jag lyssnar på min kropp när det blir för mycket. 
 
Relaterad bild
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jul fk julen wohoooo
Text visas om bilden är trasig
hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s