• böcker jag har lånat på biblioteket

   
  Percy Jackson Greek Heroes - En rolig och intressant bok om grekiska hjältar berättat från Percys perspektiv. Rekommenderar den om man gillar Percy Jackson men också grekisk mytologi i allmänhet. 
   
  Harry Potters magiska värd - En bok som analyserar JK Rowligns val av tex namn och mystiska varelser. JK Rowlig har ju hämtat en del av sina monster och magiska varelser ifrån legender och myter, tex Flyffy. I den grekiska mytologin finns det en hund med tre huvuden som vaktar ingången till underjorden och han kan luras genom att man spelar musik för han (en av hjältarna i Percy Jackson Greek Heroes gör så). Slumpen? Väldigt intressant bok om man gillar extra nödig fakta.
   
  Fantastic beasts and where to find them - En bok om magiska varelser i Harry Potter universumet. Kommer på film nästa år. Rekommenderas. 
   
  The tales of beedle the bard - Sagor från Harry Potter universumet. Översatta från dom original runorna av Hermione Granger, inkluderar även Dumbeldors egna anteckningar och tankar kring sagorna. Mycket trevlig att läsa, denna boken kan rekommenderas att köpas istället för att låna på biblioteket då den är jätte fin och bra men dessutom går intäkterna för denna boken till väldgörande ändamål. Bilderna i boken är ritade av JK Rowling själv.
   
  Fangirl - Ser mycket fram imorgon att läsa denna bok av Rainbow Rowell. Har köpt Carry On som även är skriven av henne och har förstått att dom är sammankopplade på något vis. Återkommer med en recension men har hört bara bra saker om denna boken. 
   
  Insurgent - Fortsättning på Divergent och kom ut på film i somras. Håller på att läsa den just nu och älskar den. Karakrärerna är så äkta och storyn är så bra. 
   
  Aristotle and dante discover the secrets of the universe - Läste denna boken för ganska länge sedan och älskade den, vackert språk och fin handling. Såg den på biblioteket och tänkte att jag ska läsa om dem. Super bra bok. 
     Kom ihåg mig?
  Text visas om bilden är trasig
  hej och välkommen till mitt hörn av internet. jag heter anna och bor i en stad i mitten av småland. jag läser, dricker te, gråter ganska mkt, skrattar ganska mkt, irriterar mina syskon, skriver, går i skolan och funderar över framtiden. har denna bloggen mest som ett virtuellt anteckningsblock. ha det bra stay safe be cool m8s